Matematik

Andengradsligning

27. maj 2011 af Heløjna (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude :)

Jeg sidder lige med beviset for en andensgradsligning og dens toppunkt. I løbet af beviset sker der dette:

k = c-a * (b^2/4a^2)

k = (4ac-b^2) / 4a

Er der nogen, der kan hjælpe mig med at se, hvordan de er gået fra den første til den anden sætning?

tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2011 af Walras

Prøv at gange ind

k=c-a(b^2/(4a^2))=c-b^2/(4a)

og sæt da på fælles brøkstreg ved at gange c med 4a, så

k=(4ac-b^2)/(4a)


Svar #2
27. maj 2011 af Heløjna (Slettet)

jeg kan ikke se, hvordan du ganger a ind? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

a ganges ind ved at gå ud mod det ene a under brøkstregen


Svar #4
27. maj 2011 af Heløjna (Slettet)

men ganger man ikke også ind med a foroven, således af der kommer til at stå ab^2/4a ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Man ganger en brøk med et tal ved enten at gange det ind i tælleren eller forkorte det ud i nævneren,

 men ikke begge dele på en gang


Svar #6
27. maj 2011 af Heløjna (Slettet)

okay, det var det jeg troede(; mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.