Engelsk

Engelske gloser?

27. maj 2011 af SALMON (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej. Står og skal op i engelsk årsprøve............ 

Skal under prøven analysere en tekst som jeg trækker. Tænker at det kunne være godt med nogle soldie engelske gloser som har noget med tekstanalyse at gøre.

Altså noget som:

First person narrator

Suspense curve

osv.

Nogle der har flere gode gloser? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2011 af backus (Slettet)

 Her finder du en lang række gloser og vendinger til engelsk mundtlig eksamen


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. maj 2011 af Mbm2 (Slettet)

Og hvis du ikke gider betale for det / Ikke gider hører på Backus evindelige reklame for studienet:

Genre = genre
Episk = Epic
Realistisk = Realistic
Fantastisk = Fantastic
Litterær stilart= Literary style
Scenisk= Scenic
Panoramisk= Panoramic
Dialog= Dialogue
Monolog= Monologue
Direkte tale= Direct Speech
Indirekte tale= Indirect Speech
Dækning= Stream of consciousness.
Indirekte tanke= Indirect thought.


Composition= komposition
Tredelt = tripartite
Indledning = Introduction.
In medias res
Konfliktpræsentation= conflict presentation.
Konfliktbearbejdelse= conflict exploration.
Konfliktløsning= conflict resolution.
Klimaks = climax.
Kronologisk = Chronological.
Flashbacks
Flashforwards.

Fortællerforhold:
Forfatter= Author.
Fortæller = Narrator.
Alvidende = Omniscient.
Indre/ydre synsvinkel= external/internal point of view
Subjektiv= subjective
Sympatisk= Sympathetic.
Personbundet fortæller= Limited narrator.
Observerende fortæller= Observing narrator.
Jeg-fortæller = First-person narrator.
Andenpersonsfortæller= Second-person narrator. (You)
Tredjepersonsfortæller = third-person narrator.
Pålidelig/upålidelig= reliable/unreliable

Sprog:
Ordforråd = Vocabulary
Fagsprog= technical language.
Fremmedord= Foreign words.
Billedsprog= figurative language/Imagery
Metaforer= Metaphores.
Sammenligninger= Similies
Syntaks= Syntax.
Tegnsætning= Punctuation.
Ironi = Irony
Sarkasme= Sarcasm.
Personer og miljø:
Miljø= Setting/scene.
Hovedperson= protagonist/ principal character.
Biperson= Subordinate character.
Antipati= Antipathy
Parallelperson= Parallel character.
Kontrastperson= Contrast character.
Antagonist= Antagonist.

Fortællerholdning= Narrator attitude
Fortællerkommentar= Narrator comment.


Skriv et svar til: Engelske gloser?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.