Filosofi

Filosofi eksamen

28. maj 2011 af x-omg-x (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej Alle

Jeg er igang med at læse til min filosofi eksamen (C-niveau) 

Jeg synes selv at jeg har ok styr på stoffet - men jeg er blevet i tvivl om hvad man skal gøre til selve eksamen..

Altså hvilke ting der er vigtige at få fremhævet, hvordan starter man osv. 

Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. maj 2011 af ahmadelkassem (Slettet)

 jeg har lige vært til eksamen i fradags på c niveau så jeg har sikkert nogen tips du har brug for.

under eksamen så er det godt at du lige snakker om personen der har skrevet teksten, bl.a. hans teorier. derefter kan du starte med at fortæller om teksten det centrale indhold og fortælle hvad filosoffen egentlige mener med det han skriver(husk tekst henvisninger: meget vigtigt). husk også at komme med begreber for hvad filosoffen mener. sidst skal du perspektiver til en anden filosof som du mener har relevant til teksten, eller filosoffen. til sidst ville lærende spørge(kan godt ske (gennem hele eksamen) om teksten og andre filosoffer.

jeg kom bl.a. op i Hume og jeg perspektiverede til descartes og platon, og lidt om pytagoras.

det var sådan jeg fremlagede min tekst til eksamen. 

håber det hjalp og held og lykke med eksamen 


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. juni 2011 af Megatron1 (Slettet)

Nej. Du skal ikke indlede med den viden, du har om den pågældende filosof. Den sekundære litteratur skal du kunne udlede ud fra den primære litteratur, du trækker.


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. juni 2011 af ahmadelkassem (Slettet)

 hvorfor skal han ikke gøre det? hvilken positive og negative sider ville der komme frem ved at "indlede viden om den pågældende filosof"?


Brugbart svar (2)

Svar #4
05. juni 2011 af Megatron1 (Slettet)

Hvad er formålet med at sige det man ved, når eksamen tager udgangspunkt i en tekst?

Du skal vise, at du kan bruge din viden på teksten. Ellers kunne man jo bare trække et spørgsmål, hvor der stod et navn på en filosof og få æren for at fyre alt man ved om den pågældende filosof. Men nu er filosofi en videnskab, som også bygger på tekstlæsning, og det skal komme til udtryk til eksamen.

Selvfølgelig kan man gøre det på den måde, man vil. Jeg er egentlig ligeglad. Men jeg kan kun give de bedste råd, også er det op til den enkelte at følge med. Egentlig siger jeg det samme, som min filosofilærer og alle andre humanistiske lærere nu har sagt.


Brugbart svar (2)

Svar #5
05. juni 2011 af ahmadelkassem (Slettet)

 jeg mener også man skal kunne fortælle hvor i teksten tingende står, min lære fortalte også det er ret ligemeget om man starter med at fortælle om filosoffen eller teksten, så ville man i begge veje være nødsaget til at henvise i teksten, og hvorfor filosoffen siger de her ting, hvor man bl.a. skal kunne argumenter ude fra teksten for filosoffens meninger Osv. men hvordan man gøre tingende er selvfølige efter behag.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. juni 2013 af emmarej (Slettet)

Lige til fremtidige der kigger på denne samtale; det er altid smart lige at opridse kort om filosoffen, ofte er de relevante for den tekst man har trukket, da samtid, politisk overbevisning (og det samfund man lever i), lærer eller elev, og alle de ting, har en indvirkning på det filosoffen mener og skriver! Så både baggrund for filosof og hans samtid kan være yderst relevant!


Skriv et svar til: Filosofi eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.