Kemi

Skriftlige eksamen 2011

28. maj 2011 af NejTilSvampe

 Jeg er en dør til kemi, så kunne godt tænke mig at gennemgå følgende eksamen fra 18. maj.

da.cms.uvm.dk/sitecore/shell/Controls/Rich%20Text%20Editor/~/media/Files/Udd/Gym/PDF11/110518_kemiA.ashx

opg 1d) pentansyre , er i enige?

opg 3d)

Jeg mere eller mindre lost. jeg har bare sagt der er 20% citrat.. Men jeg ved ikke om det er sandt, og jeg kan heller ikke gennemskue hvad resten af de 80% i så fald er..

opg 3e) 

Jeg tænker man skal bruge pufferligningen, og resultatet fra 3d, men en detaljeret fremgangsmåde her vil blive værdsat ;)

opg 4d) 

jeg får x = 348 mg/kg , enig?

På forhånd tak, NejTilSvampe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. maj 2011 af Googles (Slettet)

Jeg kan faktisk også tænke mig en forklaring til opg. 3d - Jeg har brugt pufferligning, og fandt Xs og derefter Xb  så sagde jeg 80% findes som citrat resten som citronsyren,,, men ved ikke om det er rigtigt :(


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. maj 2011 af Tellesen (Slettet)

1d) jeg er enig
3d) har sagt det samme med har ikke et argument for hvad de resterende 80% kan være :(
3e) kan ikke helt huske hvad jeg fik her, men det jeg gjorde var at sætte stofmængden for stof A samt stofmængden for HCL udtrykt som n=C*V ind i pufferligningen(på den måde er volumenet den eneste variabel) og så løst på lommeregneren (; Har ikke brugt resultatet fra 3d til noget her.


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2011 af djharsk (Slettet)

1d) Jep.

3d)

 Et Bjerrum diagram som det i opgaven, viser hvor mange procent af blandingen der findes på syreform.

For kurven:

Den blå kurve angiver reaktionen: H3Cit <-> H2Cit- + H+

Den røde: H2Cit <-> HCit(2-) + H+

Ligeledes for den sidste: HCit(2-) <-> Cit(3-) + H+

Bemærk, at i den sidste, er syreformen HCit(2-) og IKKE Cit(3-).

Ved pH 7 kan det fra den blå kurve aflæses, at der findes 0% H3Cit (idet dette er syreformen for den blå kurve). Alt er dissocieret til HCit(2-). For den næste er alt også dissocieret. 

Hvad der findes i blandingen, er 20% af formen HCit(2-), og resten er dissocieret fuldstændigt til Cit(3-). 


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. maj 2011 af SBB (Slettet)

Hvordan har i lavet opgave 2.d +2.e?


Svar #5
28. maj 2011 af NejTilSvampe

 #2 - hvad indsætter du som basens stofmængde? 


Svar #6
28. maj 2011 af NejTilSvampe

 #4 - 

find ud af om y er større eller mindre end k. Hvis k er større end y, så skal brøkens tæller være større og nævner være mindre. Dermed går reaktionen mod højre, omvendt hvis k er mindre end y.

til 2e, bruger du at totaltrykket er summen af partialtrykkene og er konstant.

du indsætter så det i ligevægtsbrøken sammen med ligevægtskonstanten og løser mht. p(H2)


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. maj 2011 af Googles (Slettet)

Hvad har I sagt til spm. 4c??

er det ikke vand, der er velegnet? hvis ja, er det fordi agaritin er polært og det er vand også????


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. maj 2011 af Googles (Slettet)

til: NejTilSvampe

hvordan fandt du 4d?

jeg fandt den til 14mg/kg


Svar #9
28. maj 2011 af NejTilSvampe

Jeg løser  :

1,23*10^6 = 3,48*10^5 x +2,04*10^4 

mht. x og får så mængden i  nanogram per 100 milligram. Det omregner jeg til milligram per kilogram.


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. maj 2011 af Bjorken (Slettet)

 Til opg. 1.d: er det ikke underforstået at man skal matche spektret til de to molekyler man bestemte i 1.c (optisk aktiv/optisk inaktiv)?


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. maj 2011 af Googles (Slettet)

#9

når ok, det kan godt være at dit er mere rigtigt end min.

Jeg troede at man skulle sige 25μL ud af 100ml og det tilsidst gange med 10-3 for at finde den i kg (100ml=100mg) og derefter dividere 3,476*10-6mg med resultatet - fordi der var nævn 25μL.


Brugbart svar (1)

Svar #12
02. juni 2011 af Tellesen (Slettet)

  #5

Det bliver nævnt at stofmængdekoncentrationen for opløsning A der indeholder citrat er 0,200M og i selve opgaven står at der bruges 250ml af opløsning A så jeg har indsat n=0,05mol som basens stofmængde


Skriv et svar til: Skriftlige eksamen 2011

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.