Matematik

differentialregning

28. maj 2011 af ahmadelkassem (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg skal bevise 

(f±g)' (x)=f' (x)±g' (x) og

(k⋅f)' (x)=k⋅f '(x),

hvor k er en konstant.

differentialkvotien

det jeg er forvirret over er at i mine egne notater så har jeg skrevet 

bevis h(x) = f `(x) + g `(x).  o

er den bevis jeg har skrevet det sammen som (f+g) ` (x) =  f ' (x)±g' (x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2011 af NejTilSvampe

 brug tretrinsreglen.

Δy = f(x0+Δx) - f(x0) ± [ g(x0+Δx) - g(x0) ]

og 

Δy = k*f(x0+Δx) - k*f(x0)


Svar #2
28. maj 2011 af ahmadelkassem (Slettet)

dvs.

k * f `(x0) for Δx --> 0

f `(x) + g `(x) for Δx


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.