Matematik

Ubestemt integral.

29. maj 2011 af smil123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. 

Jeg forstår simpelthen ikke hvad begreberne "integralet af summer" og "differenser af integralet" betyder. Jeg har googlet det, og den sagde det havde noget med ubestemt integral at gøre. Jeg er virkelig på bar bund. 

Nogen der kan forklare mig det?

På forhånd, mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

hvis du har f(x) = 2x2 +4x , så har du stamfunktionen F(x) = ∫( 2x2 +4x) dx     Det er det samme som ∫2x2 dx +∫4xdx   Der er tale om en sum af de 2 x-værdier. Det samme er tilfældet hvis der er tale om en difference.       F(x) = ∫( 2x2 - 4x) dx  =  ∫2x2 dx  - ∫4xdx.    Men til eksamen så lad være med at bruge taleksempler, brug bogstaverne fra lærerbogen i stedet for.  Husk konstanten når du har fundet stamfunktionen.     


Svar #2
29. maj 2011 af smil123 (Slettet)

 tusind tak, det var en god forklaring :)


Svar #3
29. maj 2011 af smil123 (Slettet)

kender du evt. en hjemmeside der fuldføre et bevis?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Denne hjemmeside har nogle beviser http://matematikb.wikispaces.com/

Her vises integralregning  på videoer   http://www.youtube.com/results?search_query=integralregning&aq=f    især Lise viser nogle gode og pædagigiske videoeksempler


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

jeg glemte lige denne hjemmeside   frividen.dk    På venstre side er der en menu hvor du vælger matematik


Skriv et svar til: Ubestemt integral.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.