Matematik

Omskrivning

30. maj 2011 af STXstudent (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan skal dette omskrives: 4x^2 + 4x + 1 

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2011 af mathon

                                   4x2 + 4x + 1 = 4(x + (1/2))2


Svar #2
30. maj 2011 af STXstudent (Slettet)

 Tak for svar! :) Kan jeg få dig til at vise med udregninger, hvordan du kom frem til dette?

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2011 af AskTheAfghan

#2

    4x2 + 4x + 1      =      4(x2 + x+ (1/4))      =      4 (x + (1/2))·(x + (1/2))      =      4( x + (1/2)) 2

                                    1·(a2+ 2ab + b2)       =     1   (a + b)    ·  (a + b)          =    1( a +   b)2

        da..     x2 = a2   ⇔   x = a      ...   og     1/4 = b2    ⇔    b = 1/2


Skriv et svar til: Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.