Matematik

Forskrift.

30. maj 2011 af nikoSI (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg har simpelthen svært ved at forstå det med funktioner i det hele taget! 
Så det kan godt være jeg spørg dumt, men jeg ville gerne vide hvordan man fandt ud af forskiften på en linær funktion, hvis man ved to punkter den går igennem.
Hvis den f.eks går ind i (0,5;4) og (2;7) ?

Jeg har prøvet at kigge i min bog, men får ikke rigtig et svar. Så jeg håber i kan hjælpe mig, hurtigst muligt!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

a = (y2-y1)/(x2-x1)

Opstil derefter y = ax+b, indsæt et punkt istedet for x og y og dit a og isoler b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften for den lineære funktion har formen y = f(x) = ax + b . Hældningskoefficienten a findes ud fra de to givne punkter til

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

Konstanten b findes så ved at indsætte det ene punkt i forskriften sammen med denfundne værdi for a.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2011 af MieKristensen (Slettet)

Der er en formel der siger således:

a = (y1-y2)/(x1-x2)

a= (4-7)/(0,5-2) = -3/-1,5 = 2

Dvs. hældningen er 2 i det eksempel der.

Indsæt derefter i forskriften. Y=ax+b og find b :)

Du kan godt få beviset for det hvis du vil, men det bliver lige i aften :D

Håber det hjalp lidt på noget :D


Svar #4
30. maj 2011 af nikoSI (Slettet)

Tusind tak! Det var dejligt med så mange svar så hurtigt! :)


Skriv et svar til: Forskrift.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.