Matematik

Regneregler for kvadratrod og brøker

31. maj 2011 af Mayer-47oo (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej!

Jeg sidder lige med et bevis for en formel for pH-beregning for en middelstærksyre, og arbejder med en 2. gradsligning, som jeg er i gang med at omskrive...

Jeg ville høre, om der var en, der kunne forklare mig, hvordan man kommer fra:      √(b^2-4c) / 2        

altså kvadratroden af b^2 -4c , hvor det hele bliver divideret med 2.      Til:                  √(b^2/4-c)

Altså kvadratroden af hele udtrykket  (b^2)/4 - c

Håber I kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2011 af mathon

                        

                   √(b2-4c) / 2  =  √(b2-4c) / √(4)  =  √((b2 - 4c)/4)  =  √((b2/4) - c)  =  √((b/2)2) - c)

.

   da
                  √(a) / √(b) = √((a/b))


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2011 af peter lind

Da kvrod(4) = 2 får du kvrod(b2-4c)/2 = kvrod(b2-4c)/4) = kvrod(b2/4-4c/4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2011 af AskTheAfghan


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2011 af SuneChr

Hvis du mener      √( (b2) / (4 - c) )      så er det      =     |b| /  √ ( 4 - c )     

Du må sætte parenteser, så udtrykkene ikke misforstås.

Men jeg forstår ikke, hvordan du kommer fra første kvadratrodsudtryk til det andet udtryk.

Løsningen på enhver 2.gradsligning  a·x +  b·x  +  c  =  0      ⇔     

                          x  =  (- b ± √ (b2- 4·a·c) ) / (2·a)


Svar #5
31. maj 2011 af Mayer-47oo (Slettet)

 Tak! Så blev det meget nemmere at overskue .. :)


Skriv et svar til: Regneregler for kvadratrod og brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.