Matematik

Dumme brøker.

05. juni 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Dawz igen. (:

Jeg har også list svært ved brøker. faktisk meget svært ved det også vil jeg håbe i liiige ku' hjælpe mig, ikk'? (:

Nå, men jeg skal altså forkerte brøkerne mindst muligt. problemet er bare at jeg ikk' kan huske hvordan man gør? 

Gider nogen lige hjælpe.. Tak. (: 

Fx. 15/40?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2011 af condien1993 (Slettet)

 Altså når du skal forkorte brøken mindst muligt, så gælder det om at finde et helt tal som både kan divideres i nævner og tæller. Hvis vi eks tager  15 / 40 som du skriver. 

I brøken 15/ 40, kan både nævner og tæller divideres med 5.

Derfor kan du forkorte brøken således at der nu står 3 / 8.

Jeg håber at du kan bruge det her til noget.. Hvis der er noget du er i tvivl om, så spørg endelig :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. juni 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Du skal finde det højeste tal som begge tal går op i.

Du kan starte med at dele 15.

Det kan deles i 1, 3, 5.

Så kan du se på 40.

Det kan deles i 5

Altså får du 3/8

da 15/5 = 3 og 40/5 = 8


Svar #3
05. juni 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Nååårh.. okay.. nu tror jeg nok jeg er med!!:D tak ^^'


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2011 af sihasi (Slettet)

jeg mener at hvis man skal forkorte en brøk skal man bare finde et tal som begge tal går op i og dividere det med både tæller og nævner.
F.eks. hvis man har brøken 15/40 kan man forkorte dem ved at sige at 5 går op i begge to, så det bliver 3/8.

(jeg er ikke 100% sikker, men nok 90%) :)


Svar #5
05. juni 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Tak. ^^'

- Er stadig liidt i tvivl. 

Så hvis jeg har 16 / 20 Giver det 8/10? 


Svar #6
05. juni 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Hvad er  10 / 35? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. juni 2011 af MATHisfun (Slettet)

#5
16 / 20 = 8 / 10 må være korrekt, men kan kortes helt ned til:

4 / 5

#6
Hvis 35 deles med 5 fås vel 7 så man får:

10 / 35 = 2/7
 


Svar #8
05. juni 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Okay.. hehe tak. (:


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. juni 2011 af MATHisfun (Slettet)

Håber du fik fat i princippet.


Svar #10
05. juni 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Jep.. det tror jeg nok jeg gjord ^^' 

Eller det håber jeg da (;


Skriv et svar til: Dumme brøker.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.