Matematik

Brøker, brøker og atter brøker.

05. juni 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Jep. min lære kan vidst godt lide brøker, men det kan jeg ikk' for der er så mange opg. jeg ikk' kan finde ud af. håber i vil være søde og hjælpe lille mig. og forklare det på den mindst indviklede måde, tak. ^^'

opg. 1) 

- Omskriv brøkerne til blandet tal?.. Fx. 18 / 4 = ? 

opg. 2) 

- Der står ikk' hvad man skal, men fx. 3 1 / 8 (altså 3, 1'  8'del, eller hvordan man nu skal sige det) + 6 3 / 8 = ?  

23 2 / 5 - 14 1 / 6 = ?

Opg. 3) 

- Brøker' der skal omskrives til decimaltal og procent ( og omvendt.)  fx. 4 / 5 = ? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

1) 4 1/2

2) 9 1/2

3) 0,8 svarende til 80%


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2011 af UrbanAfro (Slettet)

opg. 1)

Blandede tal er hele tal og brøkere

18/4 vil så blive til 4 og 2/4 da 16/4 = 4 18/4-16/4 = 2/4 i rest.

Opg. 2)

Forstår ikke helt spørgsmålet.

opg. 3)

4/5 er 80% og 0,80 i decimal tal.


Svar #3
05. juni 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Ehm.. okay? Fattede ikk' rigtig hvad i mente, men tak alligevel. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

 1)

Et blandet tal en kombination af heltal og brøker. Eksemplet er fra talen "halvanden" som skrives som 1 1/2 som blandet tal. Meningen med opgaven er at omskrive de uægte brøker, som er brøker der har en større værdi end 1 - dvs. hvor tælleren er større end nævneren. 18/4 er altså en uægte brøk som kan omskrives til det blandede tal 4 2/4 = 4 1/2 fordi fire går fire hele gange op i 18 og der altså er 2/4 = 1/2 tilbage.

2)

Som jeg forstår opgaven skal du her lægge blandede tal sammen. Såfremt brøkerne har samme nævner foregår det ved simpelthen at lægge heltal sammen med heltal, og brøker sammen med brøker. Herefter kan du muligvis forkorte det til et simplere blandet tal. Dit eksempel er 3 1/8 + 6 3/8 = 9 4/8 = 9 1/2

3)

Husk at procent blot betyder hundrededele. Når du har omregnet en brøk til decimal er det altså de to (tre) første cifre efter kommaet som er procenterne (hundrededelene). Bemærk at de tredje ciffer (tusindedelene) kan være relevant i forhold til afrunding af det andet ciffer.

Eks. 4/5 = 0.8 = 80%. 1/2 = 0.5 = 50% etc.


Svar #5
05. juni 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Okay.. tak (: 

Fattede det meste af det.. 

vil det så sige, at hvis jeg nu har 10 / 4 fx. det vil blive 5 / 2.. eller nej det jo også en uægtebrøk.. tror jeg nok?  Forstå stadig ikk' helt.. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

Logikken er som følger: 10/4 er større end én. Fire går to gange op i ti. Der er en rest på 2 (fra otte og til ti). Ergo er det 2 2/4 hvor brøken kan forkortes med 2 således at det endelige forkortede resultat bliver 2 1/2.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

 Bemærk at brøkdelen af det blandede tal altså repræsenterer den rest du ikke kan lave til heltal.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

 Hvis du forkortede 10/4 først ville du få det samme. 

10/4 = 5/2. To går to gange op i fem. Der er en rest på 1 fra fire til fem. Ergo 2 1/2


Svar #9
05. juni 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Okay.. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

 Hvis du ikke helt forstår det, så prøv at spørge specifikt ind til det, der volder dig problemer, eller forsøg at regn et eksempel så jeg kan se hvor det glipper for dig. 


Svar #11
05. juni 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Det bare det at jeg ikk' helt kan forstå hvordan man for det til det tal.. som det nu giver. ved godt du har forklaret det mange gange nu, men er ikk' helt sikker på om jeg har forstået det korrekt. 

Men kan da prøve og se.. 12 / 5 = 3 / 1.. Arr.. har prøvet alle de regnestykker der er, men jeg ved de er forkerte >:O 


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

 OK! Hvis vi ser på 12/5... For at finde ud af hvor mange "hele" der kan skrives ud fra denne brøk, er du nødt til at se på hvor mange gange fem går op i tolv. Kan du finde ud af det?


Svar #13
05. juni 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 2 gange?..


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

 Nemlig. Så du har to hele. Hvor mange femtedele er der som rest?


Svar #15
05. juni 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

Ved ikk.. 


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. juni 2011 af Saraphim (Slettet)

 Du har brugt de 10/5 på heltallet 2. 12/5 - 10/5 = 2/5 Så svaret er altså 2 2/5


Brugbart svar (2)

Svar #17
05. juni 2011 af P25 (Slettet)

12/5 kan omsættes til at du har 12 æbler og vil lægge dem i kasser hvor der kan være 5 æbler i hver kasse.

Nu giver vi først hver æble numrer. Dvs. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 og så putter vi dem i æsker hvor der kan være 5 i hver.

Første æske: 1 2 3 4 5

Anden æke: 6 7 8 9 10

Tredie æske 11 12 _ _ _

Der er altså fyldt 2 hele æsker og den sidste æske er der fyldt 2 pladser ud af 5. Dvs. 2 hele og 2/5 altså 2 + 2/5 =2 2/5


Svar #18
05. juni 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Okay 


Svar #19
05. juni 2011 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

 Tak for hælpen ^^'


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. juni 2011 af P25 (Slettet)

Det var så lidt :-)


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.