Matematik

standardafvigelse (lille sigma)

05. juni 2011 af over9000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har fundet en tabel over nogle værdier for standardafvigelsen, hvor f.eks. én standardafvigelse er lig 68,26894% for en normalfordeling. (2 sigma = 95%, 3 sigma = 99,7% etc.)

men er de defineret således? Altså, forstået på den måde, at de altid vil være det? /der altid vil være 68,268% i grafen mellem en sigma ud til begge sider?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2011 af peter lind

Du forveksler vist nok standardafvigelse med spredning. For andre fordelinger vil du få andre procenter.


Svar #2
05. juni 2011 af over9000 (Slettet)

spredning  = standardafvigelse... Jeg tror du tænker på varians? Men jeg forveksler dem ikke. :)

Desuden forstår jeg ikke din forklaring er jeg bange for (selvom jeg værdsætter at du vil tage dig tid til at hjælpe naturligvis)

Det må hellere nævnes at jeg kun har mat på B, men at jeg har en lidt ambitiøs lærer, så jeg kan trække både chi i anden test og normalfordeling til eksamen, så det er muligt jeg gerne vil have lidt børnevenlige svar. :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2011 af Madsst (Slettet)

#0 Det du referer til er at for en normalfordelt variabel ligger 68 % af sandsynlighedsmassen i intervallet givet ved middelværdien +- 1* standardafvigelsen. Ligeledes 95 % af sandsynlighedsmassen for middelværdi +- 1.96 * standardafvigelsen. Det er arealet under tæthedsfunktionen man snakker om (eller integralet af tæthedsfunktionen over det interval). 

Det er helt specifikt for normalfordelingen. Kigger man på andre fordelinger ser det anderledes ud. 


Svar #4
05. juni 2011 af over9000 (Slettet)

Ja, men skal det forstås således, at arealet under +-1 standardafvigelse (for normalfordelingen) altid vil være 68,2...% ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2011 af peter lind

ja


Svar #6
05. juni 2011 af over9000 (Slettet)

tak


Skriv et svar til: standardafvigelse (lille sigma)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.