Dansk

Omsagnsled til grundled 7klasse

06. juni 2011 af annahansen2 (Slettet)

Nogen der kan forklare mig hvad det engtlig er? Har været inde og læse om det, men kan ikke rigtig finde ud af hvad det betyder...

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. juni 2011 af BabseBritta (Slettet)

Efter bestemte udsagnsord, som fx en form af 'at være', 'at hedde', 'at blive' forekommer altid dette led, som markeres med en bolle, hvori der indeni er et kryds. 

Han er dum (han er = dum)

Søren bliver vred (han bliver = vred)

Drengen hedder Bent (hedder = Bent) 

Pigen var smuk (var = smuk)

Man siger, at der er "identitet" mellem grundled og omsagnsled til grundleddet. Det fortæller noget mere om grundleddet.


Skriv et svar til: Omsagnsled til grundled 7klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.