Matematik

Hjælp til toppunkt.

06. juni 2011 af mortenl33t (Slettet) - Niveau: C-niveau

f(x) = 2x^2 - 5x + 2

Hvad får i toppunkterne til her? Diskriminanten er 9

Jeg får dem til 2 og 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2011 af peter lind

Det er rødderne ikke toppunktet. Toppunktet kan du finde ved at løse ligningen f'(x) = 0 eller ved at bruge toppunktformlen


Svar #2
06. juni 2011 af mortenl33t (Slettet)

Ja nulpunkterne :D*


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kan selv gøre prøve med de fundne rødder i den oprindelige ligning f(x) = 0 . Rødderne skal jo opfylde ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2011 af mathon

toppunktets 1-koordinat er røddernes middeltal

                      t1 = ((1/2) + 2 )/2 = (5/4) = 1,25

                      t2 = f(t1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2011 af trineannette (Slettet)

 Du kan bruge formlerne:

yt = -D/4*a

xt= -B/2*a

Så finder du dem. 


Skriv et svar til: Hjælp til toppunkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.