Matematik

Pythagoras sætning

07. juni 2011 af jonasgmail (Slettet)

 Hej,

hvordan regner jeg de andre sider end c ud i en trekant med pythagoras sætning? Jeg har prøvet at isolere enten a eller b, men det giver noget forkert hver gang


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2011 af hanjohnson

se FriViden.dk - gratis videoundervisning


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2011 af mathon

                    a = √(c2-b2)

                    b = √(c2-a2)                                                          c>a   c>b


Svar #3
07. juni 2011 af jonasgmail (Slettet)

 super, mange tak ;-)


Svar #4
07. juni 2011 af jonasgmail (Slettet)

 Er gået lidt videre med sinus og cosinus, og der er noget, der ikke helt passer med denne trekant: 

b er 7 cm., C er 34 grader, A er 111 grader. Når jeg så skal regne lille c ud b/cos(111) får jeg -19,53 (!?)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2011 af fjums (Slettet)

 skal du ikke skrive b/cos^-1(111) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni 2011 af DrAwesome (Slettet)

Pythagoras gælder _kun_ for retvinklede trekanter. Til alle andre må man tage sinus- og cosinus-relationerne i brug.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. juni 2011 af mathon

                            c/sin(C)  =  b/sin(B)

                            c/sin(34º) = 7/sin(111º+34º)

                            c = 7·(sin(34º) / sin(111º+34º))

                            c ≈ 6,82


Skriv et svar til: Pythagoras sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.