Matematik

bevis fremskrivningformlen

07. juni 2011 af aandersen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

An * (1+r) = y*(1+r) + y(1+r)^2 + y(1+r)^3 + y(1+r)^4 + . . . + y(1+r)^n
An*(1+r) – An = y * (1+r)^n – y *1
 

Hvordan kommer man fra øverste udtryk til nederste? Kan godt se at jeg på venstre side trækker An fra og trækker y fra på højreside.

Men skal man ikke gøre det samme på begge sider? forstår ikke hvordan man kan gøre dette?
Nogle der kan hjæle?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2011 af mathon

       An · (1+r) = y·(1+r) + y(1+r)2 + y(1+r)3  + . . . + y·(1+r)n-1 + y(1+r)n

                    - An = -y - y(1+r) - y(1+r)2 -  y(1+r)3. . . - y(1+r)n-1

       An·(1+r) – An = y(1+r)n - y


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2011 af hanjohnson

hmmmm. se FriViden.dk under procent og fremskrivningsfaktor

www.FriViden.dk


Skriv et svar til: bevis fremskrivningformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.