Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Faldende kurs på USD - konkurrenceevne

07. juni 2011 af mads.b (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folken

Håber i kan hjælpe mig med følgende opgave. Det er godt nok i faget global økonomi, men håber i kan hjælpe mig alligevel.

Forklar, hvilken betydning den faldende kurs på USD i perioden 2001-2009 har haft for otan's(virksomheden i opgaven) konkurrencevne på det amerikanske marked, når virksomheden afregner i USD

Dansk virksomhed, som handler i USA

Mvh Mads


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. juni 2011 af emul0c

Jamen det betyder vel i bund og grund at de mister penge.

Lad os tage et lille eksempel:

Virksomhed A sælger bukser i USA for 100 USD stykket. De sælger 50 om året = 100 * 50 = 5.000 USD.

Lad os sige at kursen på dollar (DKK / USD) = 6.

Virksomhed A har altså solgt bukser for 6 * 5.000 = 30.000 DKK.

Lad os nu sige at kursen falder til 5; omsætningen er den samme. Men nu har Virksomhed A altså solgt bukser for 5 * 5.000 = 25.000 DKK.

Virksomheden har altså tabt 30.000 - 25.000 = 5.000 DKK fordi kursen er faldet.


Skriv et svar til: Faldende kurs på USD - konkurrenceevne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.