Matematik

tangentligning til ..

07. juni 2011 af aandersen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er tangentligningen til funktion f(x)=x^2+3x i punktet (-1;f(-1))

y = x - 1 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2011 af Euroman28

Ja der kan du sige at tangenten til f(x) i et punkt P(x,f(x)) der gælder det at tangent skære f i netop et punkt.

derfor

x^2 + 3x = x-1 -> x^2+3x - (x-1) = 0 - > x^2 + 3x - x + 1 = 0 ->

x^2 +2x + 1 = 0 

dette polynom kan skrives som (x+1)^2 = 0

du ved at takkes være nulreglen at at 2.gradspolynom der har reelle løsninger kan skrives som 

(x-s)*(x-t) = 0 hvor s og t er løsninger til polynomiet. 

Derfor har  (x+1)^2 = 0  netop en rod x = -1 hvor du finder y-værdien til dit tangentpunkt ved at sige f(-1).

Så jo y = x-1 er tangent til f(x) i punktet P(-1,f(-1)).

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2011 af peter lind

ja


Svar #3
07. juni 2011 af aandersen2 (Slettet)

tusind tak, så forstod jeg da lidt mere. :-D


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. juni 2011 af Euroman28

aandersen2,

så tryk venligst på knappen "brugbart svar" :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: tangentligning til ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.