Matematik

Engangsbeløb og annuitetsopsparing

07. juni 2011 af NiBø (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er blevet stillet denne opgave.

Om 5 år ønskes et beløb på 10.000 Kr. at være til rådighed på en bankkonto, der forrentes med 6% p.a. Angiv en løsning, hvor der indsættes et engangsbeløb og en løsning, hvor der laves en annuitetsopsparing og redegør for forskellen mellem de to former.

Men er i tvivl om hvordan jeg skal lave den da jeg ikke får oplyst en ydelse i annuitetsopsparingen.

I må gerne vise hvordan jeg skal udregne begge dele.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2011 af phoebebuffay (Slettet)

 engangsbeløb:

K=k0*(1+r)^n

Annuitetsopsparing:

A=b*(((1+r)^n)-1)/r


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2011 af peter lind

For første opgave gælder K = K0(1+r)n  Her kender du K (10000kr),  r og n=5 og skal finde K0.

I anden opgave har du  An = b*( (1+r)n-1 )/r . Her kender du An, r og n og skal finde b.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2011 af mathon

                      Ko = 104·1,06-5

...

                     An = (y/r)·((1+r)n - 1)
hvoraf
                     y = An·r / ((1+r)n - 1)
specifikt

                     y = 104·0,06 / (1,065 - 1)
 


Svar #4
07. juni 2011 af NiBø (Slettet)

Tak for svarene (især #3)


Skriv et svar til: Engangsbeløb og annuitetsopsparing

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.