Matematik

specieltilfælde af andengradsligning

10. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

når b = 0 eller/og c = 0 

hvad er der at sige om det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2011 af mathon

b = 0

              ax2 + c = 0          a≠0

    for a < 0  og  c > 0
       har du
                     
              -|a|x2 + |c| = 0

              x = ±√(|c|/|a|)

    for a > 0  og  c < 0

       har du

             |a|x2 - |c| = 0

             x = ±√(|c|/|a|)

konklusion:
   når a og c har modsat fortegn

    er den reelle løsning

            x = ±√(|c|/|a|)

.........

c = 0

           ax2 +bx = 0

          a·x·(x+(b/a)) = 0

           x = 0   v   x = -(b/a)

.......

b = c = 0

           ax2 = 0

           x = 0

      
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. juni 2011 af SuneChr

a·x2 + b·x + c  =  0    er ingen 2.gradsligning, hvis a = 0. I alle andre tilfælde er den det.     a ∈ R \ {0} 


Svar #3
10. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

jeg tror jeg kort skal fortælle hvilken betydning det har for f.eks. grafens udseende hvis b og c er nul. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. juni 2011 af SuneChr

#3     y = a·x2    har altid sit toppunkt i ( 0 ; 0 ).

For  a < 0  vender toppunktet opad.

For  a > 0  vender toppunktet nedad. 


Svar #5
10. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

aha okay... 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2011 af mathon

du blander to ting sammen
                                                        1)   du spørger om andengradsligning

                                                        2)   men svarer som om du havde spurgt om parablen (kurven)

som opfølgning på
    2)

se #7
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2011 af mathon

.

Vedhæftet fil:Andengradsfunktioner.doc

Skriv et svar til: specieltilfælde af andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.