Matematik

proportionalitet

10. juni 2011 af Gaggleton (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg sidder og arbejder lidt med proportionalitet, jeg er kommet frem til at ligefrem proportionalitet er y=ax , men omvendt er jeg lidt i tvivl om. På nettet står der at det skrives y=a/x men i min bog står der at det kun gæder for potensfunktioner og skrives y=b*x^-1     hvad er sandt?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2011 af mathon

om konstanten hedder a eller b er ligegyldigt

            y = a/x = b/x              når a = b

            y =b/x = b·(1/x) = b·x-1

så der er ingen uoverensstemmelse

         


Svar #2
10. juni 2011 af Gaggleton (Slettet)

 kan godt se det nu! tak :)


Skriv et svar til: proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.