Engelsk

Engelsk Årsprøve hjælp

11. juni 2011 af Spøgelset (Slettet)

Heej

Jeg går i 1g og  skal op til engelsk årsprøve på mandag. Vi har haft om nike reklamen My Butt , som i kan se her:

http://therapup.net/wp-content/uploads/2010/07/nike-big-butt-OG.jpg

Og teksten:

My Butt is Big
and round like the letter C
and ten thousand lunges
have made it rounder
but not smaller
and that’s just fine
it’s a space heater
for my side of the bed
it’s my ambassador
to those who walk behind me
it’s a border collie
that herds skinny women
away from the best deals
at clothing sales
my butt is big
and that’s just fine
and those who might scorn it
are invited to kiss it
Just do it

Er der noget i kan sige om reklamen, så evt skriv alt ned her. Så kan jeg bruge det til mine notater . Jeg har selv skrevet noget, men det kunne være en stor hjælp også at have andres holdninger og meninger.

TUSIND TAK
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 Hvad har du skrevet selv?


Svar #2
11. juni 2011 af Spøgelset (Slettet)

Jeg har lavet en analyse af det og har skrevet det her:

- NIKE Advertisement: My Butt
1. Describe the advertisement.
The Advertisement “My Butt” advertised for Nike, and the girl uses her butt to get people´s attention. They want you to buy Nike by showing her beautiful butt.

2. How the basic elements (persons, things and slogan) are arranges? How is the space used?
It is a butt with colors.

3. What kind of language is used? Does it appeal to your emotions or does it provide information?
She has a high self-esteem.

4. What does the layout of the text remind you of?
The layout of the text reminds me of her butt.

5. What colors are used? What do they signal?
- The white color signals; holiness (hellighed), cleanliness (renhed), innocence (uskyld), light (lys), victory (sejr), honesty (ærlighed), faithfulness (troskab), wisdom (visdom), blessing (velsignelse), hope (glæde).
- The red color signals; fire (ild), blood, love, warm. When you see the red color, you get intense and passionate feeling, because red signals burning love. You get erotic pleasure.
- The black color signals; worry (sorg), night, scare (skræk), accident (ulykke), destruction (tilintetgørelse), seriousness (alvor).
- The orange color signals; happy (glæde), raise (opløftelse).
- The grey color signals ?
- The pink color signals ?

6. What does the background tell us?

7. What mood does the ad create?
 
The advertisement creates a sensual mood.

8. What themes can you find in the advertisement?
In the advertisement I can find themes like sporty, the body, butt, teenager and self-esteem.

9. What is the message?
The message is: “Buy Nike, and get a butt like her.” You will look like her.

10. What is being advertised?
The bran Nike is being advertised.

11. What does the add say about the product/brand?


12. Who is the target group?
The target group is girls and women.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 “Buy Nike, and get a butt like her.” , du vil ikke bare komme i go form af at bruge disse sko, du vil også se flot ud og få selvtillid--> Dette er den sekundære brugsværdi

Primær brugsværdi = Løbesko


Svar #4
11. juni 2011 af Spøgelset (Slettet)

Men der er jo ikke nogle løbesko på billedet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 #4 når... ja okay.. dumme mig :P

Så er den primære brugsværdi godt nok lidt hvisket ud


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 Primære brugsværdi = undertøj...

Tænkte bare .. Nike = løbesko. Lol

Og så tænker jeg... Det ligner meget et digt ... Det er jo et bevidst valg


Skriv et svar til: Engelsk Årsprøve hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.