Matematik

sinus funktion?

11. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Hvordan definerer man en sinus funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 En funktion hvor sin(x) indgår???


Svar #2
11. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Det er under trigonometri:

der står definer sinus og cosinus funktionen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 Okay er det matematik C eller A?

hvis det er C, så tegn enhedscirklen 

Hvis det er A, så tegn cos(x) og sin(x) på din graflommeregner....


Svar #4
11. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

det er mat A.

Men skal man så bare definerer funktionerne ud fra enhedscirklen? 

jeg blev bare i tvivl når der stod  funktion`?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

Det hedder trigonometriske funktioner. Hvis du tegner dem, vil du se, at det ligner bølger...

Funktionerne består af dele, der kan rykke funktionen op/ned, frem/tilbage og gøre perioden længere eller kortere


Svar #6
11. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

så når der står , definer cosinus og sinus funktionen?

Skal jeg så bare tegne dem?   hvad kan jeg ellers sige om dem?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

Du skal forklare det her "Funktionerne består af dele, der kan rykke funktionen op/ned, frem/tilbage og gøre perioden længere eller kortere"

Og de betegnes med en række græske symboler


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

ciliakjer, hvorfor må man ikke vise definationen af cosinus og sinus ud fra enhedscirklen når man har mat A? er det for lavt niveau eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 Det må man også godt, men det er bare ikke nok kun at gøre det. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

hmmm... nu bekymrer du mig. 

hvad skal man så kunne udover det? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 Man skal kunne redegøre for "Funktionerne består af dele, der kan rykke funktionen op/ned, frem/tilbage og gøre perioden længere eller kortere"


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

hvilken funktioner? 

jeg mente at man skulle vise definationen af cos og sinus. altså 

cos (A) = b /  c

Sin (A) = a / c 

hvilket man fint kan gøre ved at tegne en enhedscirkel og argumenterer ud fra retvinklet trekant. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 f(x) = a*sin(bx+c)+d

a, b, c, d gør forskellige ting... og det er bare tal. 

Der er amplitude, periode, fase skrift (altså at man rykker funktionen frem eller tilbage på x-aksen) og vertikalt skift (at man rykker funktionen op og ned)


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 #12 det er jo noget helt andet....


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#14 

men jeg tror at hun spørger om det samme? det udtryk du opskriver ligner funktionen for en harmonisk svingning. 


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 #15 ja, det er også det man kalder en sinus/cosinus funktion..

cos (A) = b / c er ikke en funktion, det er en formel


Brugbart svar (0)

Svar #17
11. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ifølge #2 drejer spørgsmålet sig om af definere sinus og cosinus funktionen , dvs de basale funktioner sin(x) og cos(x) . Her kommer enhedscirklen ind i billedet.


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. juni 2011 af ciliakjer (Slettet)

 okay så.....

cos(x) defineres på x-aksen i enhedscirklen

og sin(x) defineres på y-aksen


Svar #19
11. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

dvs. at man definer cosinus og sinus funktionen ud fra enhedscirklen?  hvor cos(x)  = x-aksen og sin(x) = y-aksen?

er det nok at sige det til eksamen?


Brugbart svar (0)

Svar #20
11. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#19 

nej du skal tegne og vise. altså tegn en enhedscirkel på et stykke papir nu og marker hvor cos(v) og sin(v) er. 


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.