Matematik

stamfunktion

21. august 2003 af Mari_s85 (Slettet)
Jeg skal, angive følegende ubestemte integral

(3/5 x^3-7x + 3x) dx

(-3/5 x^-3 + 6x^-2)dx

Er der nogen der kan fortælle mig det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2003 af Rune G. (Slettet)

Mmmmm....kan du præcisere spørgsmålet yderligere. Er ikke helt med på hvad du spørger om?

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2003 af iB (Slettet)

mener du, at du skal integrere
f(x) = 3/5 x^3 - 7x + 3x
??

"Jeg skal, angive følegende ubestemte integral" -> bare den ene, dem begge, eller hvordan skal det forståes?

/iB

Svar #3
21. august 2003 af Mari_s85 (Slettet)

jeg skal integrere, det var det jeg mente.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Når du skal integrere polynomier af arten f(x)=x^n, bliver stamfunktionen F(x) = 1/(n+1)*x^(n+1). Dette kan du indse ved at gøre prøve.

Derfor er stamfunktionen til
f(x) = 3/5*x^3 - 7*x+3*x
= 3/5*x^3 - 4*x
(samler sammen inden integrationen)
bestemt ved:
F(x) = 3/5*1/4*x^4 - 4*1/2*x^2
= 3/20*x^4 -2x^2

Samme princip bruger du for 2'eren.

Vh Kim

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2003 af SP anonym (Slettet)

Dertil skal du selvfølgelig addere en konstant, dvs. alle stamfunktioner til f(x) er på formen:
F(x) = 3/20*x^4 -2x^2 + k

Vh Kim


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.