Matematik

f(x) = g(x)

12. juni 2011 af urandot (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har ingen idé om hvad det her betyder.

forklar, hvordan ligninger af typen f(x)=g(x) kan løses grafisk.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2011 af AskTheAfghan

Det er talt om skæringspunktet, hvor y skal være lig med y. Man stater med at sætte en funktion lig med en anden funktion hvorefter x skal isoleres. Derefter skal x-værdien indsættes en af de to funktioner for at finde y-værdien. Sådan finder man skæringspunkt(er).


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2011 af queen-e (Slettet)

hvis du tænker på dem som tegnet er det jo ved at se der hvor de to grafer skærre hinanden. Der er f(x) = g(x)


Svar #3
12. juni 2011 af urandot (Slettet)

   


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2011 af Walras

For eksempel:

Lad f: R --> R være givet ud fra forskriften

f(x)=10-3x,

og lad dernæst g: R --> R være defineret som

g(x)=x+6.

Løs nu ligningen

f(x)=g(x)

både grafisk og analytisk.

Analytisk:

10-3x=x+6 <=> 4x=4 <=> x=1

Grafisk: Tegn funktionerne i et koordinatssystem og se, at de skærer hinanden i x=1.


Skriv et svar til: f(x) = g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.