Matematik

bevis for skalafaktorens tangens?

14. juni 2011 af LotteBastholm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj folkens! (: 
 
Sidder lige nu med skalafaktoren og kan ikke helt for den sidste del med tangens til at gå op?

Tan(A)= sin(A)/cos(A) = (a/c)/(c/b) = a*c/c*b = a/b

Er hvad jeg er kommet frem til i vores notater, men kan ingen steder finde hvordan dividere tegnet imellem ac & og cb bliver lavet om til et gange tegn?
Hjælp hvis du kan, eller links er også super!


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2011 af kieslich (Slettet)

sin(A) / cos(A)  =  (a/c) / (b/c)  = (a/c)*(c/b)    dividere med en brøk er det samme som gange med den omvendte

     = (a*c)/(b*c)  = a/b        tæller gange tæller......     forkort med c


Svar #2
14. juni 2011 af LotteBastholm (Slettet)

tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2011 af mathon

almindelig brøkregel
                                          man dividerer med en brøk ved at gange med den omendte brøk

   skal være
                                         (a/c) / (b/c)  = (a/c) • (c/b)  = (a/b)


Skriv et svar til: bevis for skalafaktorens tangens?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.