Matematik

solve: brøk med andengradsligning

14. juni 2011 af Promille (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

jeg har lidt problemer med en opgave....

funktionen heder f(x)=2x+1/(x-1)^2

Jeg skal så differentiere og finde monotoni forholdene

Differentieret får jeg -3/(x-1)^2, og det skal sættes lig 0, men hvis jeg bruger solve, skriver den bare false,

jeg går udfra det skyldes at ikke er en simpel andengradsligning.

Nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg løser den ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2011 af mathon

                       f '(x) = -2(x+2)/(x-1)3                x≠1


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Drejer det sig om funktionen

f(x) = (2x+1) / (x-1)2 , eller om

f(x) = 2x + 1/(x-1)2   ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2011 af peter lind

Den ligning du prøver at løse har ikke nogen løsning.  Du har også differentieret forkert. Mener du virkelig f(x) = 2x + (x-1)-2 eller har du sjusket med parenteserne ?


Svar #4
14. juni 2011 af Promille (Slettet)

den oprindelige brøk er (2x+1)/(x-1)

Og det er den jeg differentieret til: -3/(x-1)^2, som jeg så skal ha løst som en andengradsligning... Hvis det giver mere mening

-3/(x-1)^2=0


Svar #5
14. juni 2011 af Promille (Slettet)

det var sjusk :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det var sjusk og tastefejl, hvis du ser, hvad du skrev i #0. Den afledede har ingen nulpunkter. Der er ingen 2.-gradsligninger involveret i dette.


Svar #7
14. juni 2011 af Promille (Slettet)

hvordan er der ikke 2.grads i det.... hvis du skriver -3/(x-1)^2 om bliver det vel -3/x^2+1-2x ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Der er tale om at dividere med et 2.-gradspolynomium. Men den resulterende ligning er ikke en 2.-gradsligning. Og sørg nu for at benytte parenteser.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. juni 2011 af mathon

                                              


Svar #10
14. juni 2011 af Promille (Slettet)

aha... Ja undskyld, de parenteser er åbenbart ikke eksisterende for mig....

men kan du fortælle mig hvordan jeg løser det så?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. juni 2011 af peter lind

Da (x-1)2 > 0 for x ≠ 1 gælder der at -3/(x-1)2 < 0


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Som nævnt i #6 har ligningen ingen løsninger.


Svar #13
14. juni 2011 af Promille (Slettet)

okay... Tak for hjælpen, tror jeg forstår lidt af det nu...


Skriv et svar til: solve: brøk med andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.