Matematik
bevis(bestemt integral)
He jeg søger hjælp til forståelse af følgende bevis
a∫b f(x) dx = [ F(x) + k ]
= ( F(b) - F(a)
= (F(b+k) - F(a+k)
= F(b)+k - F(a)-k
= F(b)-F(a)
Hvad er konklusionen er beviset?
Svar #1
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)
Det er ikke = (F(b+k) - F(a+k)) , men = F(b) + k - (F(a) + k) = F(b) - F(a) .
Konklusionen er, at værdien af det bestemte integral er uafhængig af valget af stamfunktion.
Svar #2
14. juni 2011 af studerende20 (Slettet)
så det vil sige det er modsat det ubestemte integrale?
Svar #3
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Det forstår jeg ikke, hvad du mener med det. Det bestemte integral er et tal; det ubestemte integral er en funktion, der er bestemt pånær en konstant.
Jeg har også flere gange i dag forsøgt at forklare dig, at det hedder et integral, ikke et integrale; men det ser ikke ud til at sive ind.
Svar #4
14. juni 2011 af studerende20 (Slettet)
Hm okay.. Jeg tænkte lige på en anden ting.. vil konstanten i det ubestemte integral forskyde grafen? jeg kan nemlig huske at vores lærer lavede et eksempel, hvor han viste os, hvordan grafen blev forskudt, men jeg kan ikke huske om det var i forbindelse med det ubestemte integral
Svar #5
14. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)
#4
Ja, konstanten k vil jo forskyde grafen for stamfunktionen. Men forskellen F(b) - F(a) mellem to værdier af stamfunktionen ændres ikke.
Svar #6
15. juni 2011 af studerende20 (Slettet)
Okay så det vil sige, at jeg vil kunne komme med et eksempel på, at k forskyder grafen, både hvis jeg trækker spørgsmålet om det bestemte, men også det ubestemte integral?
Jeg skal lige være helt 100% , F(b)-F(a) , er det bare en anden skrivemåde for a∫b f(x), eller hvordan bør det tolkes :-)
Og mange tak for din hjælp!
Svar #7
15. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)
#6
Udtrykket F(b) - F(a) angiver, hvorledes det bestemte integral a∫b f(x) dx skal beregnes, når man kender en stamfunktion F(x) til funktionen f(x) .
Svar #9
15. juni 2011 af mathon
beviskonklusion:
k kan udelukkes ved beregning af bestemte integraler
Svar #11
15. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)
#10
Det er jo overflødigt at medtage et k i beregningen af et bestemt integral.
Skriv et svar til: bevis(bestemt integral)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
