Matematik

indskudsreglen

15. juni 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :-)

Jeg er i tvivl om, hvad man bruger indskudsreglen til i integralregning?

Jeg kan se i mine noter at jeg har skrevet : Integralet fra a -bf(x)dx = integralet fra c-af(x)dx + integralet fra b til af(x)dx
Herunder har jeg lavet en graf med, hvori jeg har tegnet funktionen f . På min x-akse har jeg følgende a c og b , hvor c deler arealet i to
Jeg håber i kan se det for jer..


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2011 af AMelev

I praksis anvendes det kun, hvis forskrifterne for funktionen ikke er den samme i de forskellige x-intervaller.


Svar #2
16. juni 2011 af studerende20 (Slettet)

Bruges det til at bestemme arealet eller hvad? jeg tror ikke jeg forstår det desværre


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2011 af kieslich (Slettet)

lad f(x) være en gaffelfunktion:   f(x) = f1(x) for x i [a,c]      og     f(x) = f2(x)     for x i [c,b]

så er ∫ab f(x) dx  = ∫ac f(x) dx + ∫cb f(x) dx

ja, det bestemmer arealet


Skriv et svar til: indskudsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.