Matematik

fordoblingskonstant

16. juni 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er i tivlv om mit bevis er ok angående fordoblingskonstanten for en eksponential funktion

Vi går ud fra startpunktet på funktionen er (0,b). For at finde fordoblingskonstanten skal man fastlægge, hvor lang tid der går x til y- værdien i startpunktet er fordoblet dvs 2'b

f(x)=b*a^x    y = 2*b

b*a^x = 2*b

a^x = 2

Nu kan jeg bruge min logaritme regneregel

ln * a^x = x * log*a

x * ln(a) = ln(2)

x= ln(2) / ln(a)

Jeg har set et lidt anderledes bevis , som dog var lidt længere, og jeg vil høre om det her godt nok ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2011 af mathon

               ln(ax) = x · log(a)    --->   ln(ax) = x·ln(a)

ellers
              OK


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2011 af kieslich (Slettet)

du bør egentlig gå ud fra et vilkårligt punkt. Og finde T½ ud fra:

b*ax+T1  = 2*b*ax      <=>    b*ax*a  =  2*b*ax     forkort med b*ax  på begge sider, resten har du allerede i dit bevis


Svar #3
16. juni 2011 af studerende20 (Slettet)

Hm jamen altså er det ok eller ej? - hov det med ln og log var en tastefejl :-) , kan det her bevis bruges  eller ej


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2011 af kieslich (Slettet)

#2

du bør egentlig gå ud fra et vilkårligt punkt. Og finde T½ ud fra:

b*ax+T1  = 2*b*ax      <=>    b*ax*a  =  2*b*ax     forkort med b*ax  på begge sider, resten har du allerede i dit bevis

<=>    a = 2    <=>    T½*ln(a) = ln(2)     <=>   T½ = ln(2)/ln(a)       er beviset.


Skriv et svar til: fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.