Matematik

skalarprodukt

17. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg vil vise at (vektorregning)

a*b=b*a 

når jeg prikker a med b fås a1b1+a2b2+a3b3

og når jeg prikker b med a fås b1a1+b2a2+b3a3

hvordan skal jeg argumentere for de er ens? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det skyldes, at produktet af to reelle tal opfylder den kommutative lov, a·b = b·a .


Svar #2
17. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

ja det.... 

det er jo det jeg skal bevise. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal vise det for skalarproduktet, og det følger jo af, at det gælder for reelle tal.


Svar #4
17. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

 hvad skal jeg konkret sige for at argumentere for at den kommutative lov gælder? 

altså at a* b = b * a


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er en egenskab, der i denne situation må antages at være velkendt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2011 af ramme2 (Slettet)

når jeg prikker a med b fås a1b1+a2b2+a3b3

og når jeg prikker b med a fås b1a1+b2a2+b3a3
 
hvordan skal jeg argumentere for de er ens?
faktorernes orden er ligegyldig, også i et skalarprodukt


Svar #7
17. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: skalarprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.