Matematik

hjælp løser andengradsligning

19. juni 2011 af malicious (Slettet)

plz hjælp mig med at løse de her ligninger

  -x^2 + 4x - 4 = 0

og x^2 + x + 5= 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2011 af mathon

  1)

            -(x2- 4x + 22)  = -(x-2)2 = 0

.

  2)       
           (x+(1/2))2 + 43/4 ≥ 4 3/4 = 0            har ingen reel løsning


Svar #2
19. juni 2011 af malicious (Slettet)

 Altså:

1) 
d= 4^2- 4*(-1)*(-4)= 16-16=0

2) 

d= 1^2-4*1*5=-19

(-1±√19)/(2*1)= (-1±4.3)/2=Ingen relle tal ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2011 af mathon

#2

 Altså:

1) 
d = 4^2- 4*(-1)*(-4) = 16-16=0

men hvad med løsningen?

2) 

d= 1^2-4*1*5=-19

(-1±√(-19))/(2*1)         du kan ikke tage kvadratroden af et negativt tal (hvis du forventer en reel løsning)


Svar #4
19. juni 2011 af malicious (Slettet)

Jeg ved bl.a at, hvis d=0: Ligningen har én løsning, nemlig .x=-(b/2a)

og at når d=0, har det kun en løsning

Så jeg har regnet ligning 2 til denne løsning.

X= 4/(2*(-1))=-2


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2011 af mathon

#2

 Altså:

1) 
d = 4^2- 4*(-1)*(-4) = 16-16=0

 og
                            x = 2


Svar #6
19. juni 2011 af malicious (Slettet)

Super, tak for hjælpen, det hjalp mig rigtigt meget. :D


Skriv et svar til: hjælp løser andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.