Matematik

har stirret mig blind, omskrivning

19. juni 2011 af skolerocks (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ja efter mange timers eksamenslæsning har jeg god tendens til at stirre mig blind på visse ting! Især i omskrivninger, jeg kan simpelhen ikke se hvad der sker. to ting.

Den meget simple.

1/y = (a/b) + c*e^b <-> y = 1/((a/b) + c*e^b) <-> y = (b/a)/(1+c*(b/a)*e^b)

Den mere avancerede(synes jeg :-D) er vedhæftet  hvor det gælder at y(t) = (b/a)/1+c*e^-b*t.

Håber der er nogle der kan hjælpe.. Gerne med forklaring, da jeg er den trælse type der kan lide at få det skåret ud i pap.

Vedhæftet fil: studieportal.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

I den første forlænger man brøken med (b/a) .


Svar #2
19. juni 2011 af skolerocks (Slettet)

i hvilken en af dem? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

I den vedlagte fil forlænger man brøkerne i parentesen til deres fællesnævner og lægger så sammen og reducerer.


Svar #4
19. juni 2011 af skolerocks (Slettet)

får det ikke til at gå op.. når jeg forlænger får jeg (a+b^3*e^b*t)/(a^2*(e^b*t+c) skal jeg så dele brøken op, eller var det for meget at gange dem sammen??


Svar #5
19. juni 2011 af skolerocks (Slettet)

skal jeg skrive hvad jeg får i word dokument, hvis det gør det nemmere at læse? synes selv sådan noget der er svært at gennemskue med alternative tegn :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juni 2011 af peter lind

Første lighedstegn:  y(t) erstattes med (b/a)/(1+c*e-bt )

Andet lighedstegn:  b fra parentesen sættes ud foran parentesen og ganges sammen med b/a

Tredje lighedstegn:  1 tallet i parentesen ganges og divideres med 1+c*e-bt, så der bliver fælles nævner i parentesen

Fjerde lighedstegn: Indholdet i parentesen sættes på fælles brøkstreg.

femte lighedstegn: tælleren trækkes sammen. Nævnerne ganges med hinanden.


Svar #7
19. juni 2011 af skolerocks (Slettet)

Åh tusind tak Peter Lind. det tredje lighedstegn havde jeg aldrig selv regnet mig frem til...


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

I den vedlagte fil indsætter man en løsning y(t) = (b/a)/(1 + c·e-bt) i udtrykket y(t)·(b - a·y(t)) og får

y(t)·(b - a·y(t) = (b/a)/(1 + c·e-bt) · (b - a·(b/a)/(1 + c·e-bt))

                      = (b/a)/(1 + c·e-bt) · b·(1 - 1/(1 + c·e-bt))

                      = (b/a)/(1 + c·e-bt) · b·( (1 + c·e-bt -1)/(1 + c·e-bt) )

                      = (b/a)/(1 + c·e-bt) · b·c·e-bt / (1 + c·e-bt)

                      = (b2·c/a)·e-bt / (1 + c·e-bt)2


Skriv et svar til: har stirret mig blind, omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.