Matematik

Arealfunktionen - undrende spørgsmål

21. juni 2011 af Fennox (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en arealfunktion A(x), hvor jeg gerne vil vise at A'(x) =f(x) 

 se side to her : http://www.hax.dk/pdf/b2integralregning.pdf

Når jeg så kommer til ΔA/ ΔX og lader h --> 0

bliver afstanden rent visuelt på tegningen så ikke mindre, og kommer tættere på x? For hvad er så grunden til at lade den gå mod nul, hvis den bare kommer tættere på x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2011 af peter lind

der er jo ikke noget h her. Du blander nok 2 ting sammen. Når du har fået defineret differentialkvotienten er det sket med at det er grænseværdien af (f(x+h)-f(h)) for h -> 0. Du kan imidlertid kalde h alt muligt andet end h, hvis det passer dig. Rent faktisk bruger man ofte betegnelsen Δx og det er den betegnelse, der er benyttet her.


Svar #2
21. juni 2011 af Fennox (Slettet)

 ups jeg mente også delta x - har bare før benyttet h andre gange. Men man gør intervallerne uendeligt små ikke sandt, for at få det rigtige areal, det er hvad det betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2011 af peter lind

Ja, når du gør Δx meget lille gør du også arealet meget lille; men på en sådan måde at forholdet mellem dem ikke er lille.


Svar #4
21. juni 2011 af Fennox (Slettet)

Altså - jeg lader Δx --> 0 - så bliver arealet af rektanglet meget lille? Så hvis man gør det uendeligt lille, og har uendeligt mange rektangler, så får man arealet under grafen?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2011 af peter lind

Du får ikke uendelig mange rektangler. For hvert Δx har du en og kun en rektangel. Forholdet mellem ΔA og Δx går derimod mod en konstant dA/dx = f(x) når Δx -> 0


Svar #6
21. juni 2011 af Fennox (Slettet)

 Aha - jeg forstår bare ikke ideen sådan rent GRAFISK i at gøre Δx mindre


Svar #7
21. juni 2011 af Fennox (Slettet)

men altså, når Δx -> 0, så svarer det til, at vi deler det op i flere små rektangler?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. juni 2011 af peter lind

Nej. Det svare til at vi gør rektanglet mindre og mindre.


Svar #9
22. juni 2011 af Fennox (Slettet)

 Okay - men når rektanglet bliver mindre, så skal der vel også flere rektangler til at dække området, som man vil finde arealet af? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. juni 2011 af peter lind

Der skal ikke dækkes noget bestemt område, så det med flere flere rektangler er meningsløst


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du blander det måske sammen med beregningen af det bestemte areal af en funktion over et interval [a,b] , hvor intervallet deles i et antal del-intervaller, og hvor arealet under grafen for f tilnærmes med en sum af rektangler, og hvor tilnærmelsen bliver bedre, når intervalinddelingen g8res finere og finere.

Men her er der tale om at bestemme differentialkvotienten A'(x) af arealfunktionen A(x) i et punkt x, og det gøres ved hjælp af diferenskvotient-metoden.


Svar #12
22. juni 2011 af Fennox (Slettet)

#9

du har ret, det blander jeg vist sammen.

Når jeg lader Δx -> 0, så gør jeg arealet af rektanglet mindre. Finder jeg så ud af, at når Δx-> så bliver bliver grænseværdien af rektanglets areal f(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jeg kan ikke åbne det dokument, du henviser til. Det er grænseværdien for differenskvotienten for arealfunktionen, der bestemmes.


Svar #14
22. juni 2011 af Fennox (Slettet)

 #13

På billedet i det dokument jeg har vedhæftet kan du se det, som jeg henviser til. Man lader bredden Δx -> 0 sådan at arealet af rektanglet kommer tættere på f(x) - sådan hvis man ser rent visuelt på det?

du skrev i #11

"hvor arealet under grafen for f tilnærmes med en sum af rektangler, og hvor tilnærmelsen bliver bedre, når intervalinddelingen g8res finere og finere."

Kommer dette ikke af, man man ved fra at finde ud af at A'(x) =f(x) ved at lade Δx -> 0? at når intervaldelingen bliver finere, så tilnærmer man sig mere og mere


Svar #15
22. juni 2011 af Fennox (Slettet)

 her

Vedhæftet fil:Dokument1.doc

Skriv et svar til: Arealfunktionen - undrende spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.