Matematik

Integralet af GROMK

23. juni 2011 af Sheldorin (Slettet)

Hej med jer,

Jeg sidder lige og arbejder med lidt driftsøkonomi men har fået et lille forklaringsproblem:

Man kan vise at GROMK=d(TO)/dx=d(VO)/dx og dermed kan vi jo få at

TO+c1=int(GROMK)=VO+c2

Her er det jo selvfølgelig konstanten der vil være forskellig. Men hvis vi lader integralet løbe fra 0 til x for at finde omkostningen ved en produktion på x varer, så får vi jo netop at:

TO=int(GROMK)=VO , med grænserne fra 0 til x.

Men det giver jo ingen mening at TO=VO da TO=VO+FO, det kan godt være jeg har lidt træt og det er derfor jeg overser en dum lille detalje, men vil i ikke lige give en god forklaring.

Venligst

Sheldorin


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man finder vel ved integrationen, at

TO(x) - TO(0) = VO(x) - VO(0)

Kun i det tilfælde, at TO(0) = VO(0) , vil der gælde, at TO(x) = VO(x); men som du selv angiver, er det ikke tilfældet.


Svar #2
23. juni 2011 af Sheldorin (Slettet)

Så det du siger er selvfølgelig at

TO(0)=FO hvilket selvfølgelig giver god mening da FO ikke afhænger af afsætningen. Og vi har jo at VO(0)=0 da der ikke er nogle variable omkostninger når der ingen produktion i henhold til definitionen for variable omkostninger. Og dermed får vi at:

TO(x)-TO(0)=VO(x)-VO(0) =>

TO(x)-FO=VO(x) =>

TO(x)=VO(x)+FO

Super, tak for det, nu gik den vist lige op for mig ;) så når jeg skriver mine noter må jeg altså skrive lidt mere en bare:

TO=int(GROMK)

og

VO=int(GROMK)

da det jo godt kan være lidt misvisende ;)


Svar #3
23. juni 2011 af Sheldorin (Slettet)

Jeg skal vel i teorien skrive:

int(GROMK)=TO(x)-TO(0)=TO(x)-FO =>

TO(x)=int(GROMK)+FO

ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er vist i overensstemmelse med både #1 og #2 .


Skriv et svar til: Integralet af GROMK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.