Matematik

Reducering af brøk

24. juni 2011 af ernæstengod (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hey jeg er virkelig gået i stå i denne opgave:

kubikroden 3 * 3^2
       √3^3 * 3^5

virkelig besværlig at skrive op... Men er virkelig kørt fast så vil være meget taknemmelig hvis der er en der ku kigge på den :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at bruge skrå brøkstreger / , parenteser ( ) , or redigeringsknapperne X2 og X2 til at angiver eksponenter .

Kubikroden af et udtryk kan således skrives 3√(udtryk) eller (udtryk)1/3 , hvor man med parenteserne klart angiver alt, hvad roden skal række over.

I opgaven skal man benytte potensregnereglerne an·am = an+m , a-n = 1/an , og n√(a) = a1/n


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

Du bliver nødt til at bruge nogle parenteser, for det er ikke til at se, hvor langt kvadratrodstegnet gælder fx.

En regel, der osse skal bruges er (a^m)^n = a^(m*n)

Kom igen med parenteser ;-)


Skriv et svar til: Reducering af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.