Matematik

Småopgaver?

09. juli 2011 af Marchisio (Slettet)

Har lidt småopgaver jeg ikke er helt sikre på.

Den første 1)

Hvis en pakke med 15 konvolutter koster 0,65kr. hvor mange kan du så købe for 3 kr. og hvor mange vil du have tilbage?

Den anden 2)

Længden og bredden på en mark er sat til målestoksforholdet 8:6 hvad er længden hvis bredden er 900m?

Den tredje 3)

En 30-60 højre trekant har en kort side på 6 cm og en hypotenuse på 10, hvor lang er den tredje?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juli 2011 af Duffy

Hvad er dine resultater?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juli 2011 af mette48 (Slettet)

Den første 1)

Hvis en pakke med 15 konvolutter koster 0,65kr. hvor mange kan du så købe for 3 kr. og hvor mange vil du have tilbage?

antal pakker komvelutter 3,00/0,65 rundet ned til helt tal

4 pakker

rest 3,00-4*0,65 kr

Den anden 2)

Længden og bredden på en mark er sat til forholdet 8:6 hvad er længden hvis bredden er 900m?

8/6=x/900 => x=900*8/6

Den tredje 3)

En 30-60 højre trekant har en kort side på 6 cm og en hypotenuse på 10, hvor lang er den tredje?

Hvad mener du med en 30-60 højre trekant?

Hvis du mener at de to vinkler er 30 og 60 grader, er det en retvinklet trekant og du kan bruge Pythagoras.

62+x2= 102

x=8

Denne trekant har bare ikke de ovenfor angivne vinkler.

sin(v1)=6/10 => v1=36,9o

sin(v2)=8/10 => v2=53,1o


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juli 2011 af SuneChr

# 0     2) :     Det er ikke målestoksforhold, men kun forhold i opgaven hér, som # 2 også skriver.


Svar #4
10. juli 2011 af Marchisio (Slettet)

Nej, det fandt jeg ud af :) Det er fordi dette er oversat fra engelske opgaver.

1. If you have a 30-60 right triangle with a short side of 6” and a hypotenuse of 10”, how long is the third side?

2. The length and width of a farmer’s field are in a ratio of 8:6. What is the length of the field if the width is 900 Meters?

3. If a package of 15 envelopes costs €0.65, how many envelopes can you buy for €3.00 and how much change will you have left?


Men tak for svar.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juli 2011 af SuneChr

# 4    2) :         Man ville have brugt "scale" for målestoksforhold.  "ratio" betyder forhold,

                                                                                               som er rigtigt i opgaven hér.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

En 30-60 trekant er standardbetegnelsen for en retvinklet trekant, hvis to andre vinkler er hhv. 30o og 60o. Det var i hvert fald standardbetegnelsen i min skole i 1968. Du har helt ret i, at en sådan retvinklet trekant ikke kan have en hypotenuse på 10 og en kort katete på 6.


Skriv et svar til: Småopgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.