Studievejledning

karakterer på Uni

11. juli 2011 af averoma24 (Slettet)

Hej! :)

Hvordan foregår det egentligt mht. karaktere på universitetet og hvilken betydning har de? :-)


Brugbart svar (3)

Svar #1
11. juli 2011 af Jerslev

#0: Udelukkende eksamenskarakterer og de har alle indflydelse på dit endelige gennemsnit, når du er færdig og dermed din kommende jobsituation.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. juli 2011 af emul0c

Karaktererne på universitetet er af største betydning. Det er dem der skal give dig det gode job efterfølgende. Jo dårligere karakterer, jo sværere at få sit drømmejob.
Selvfølgelig betyder det også meget at have et pænt cv, studieaktiviteter osv. - men karaktererne betyder rigtig meget. Specielt på kandidatforløbet - men generelt kan man vist roligt sige at du skal have gode karakterer hele vejen igennem uni.


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. juli 2011 af marip1 (Slettet)

Karakterer betyder meget, men det gør CV'et så sandelig også. Hvis du fx gerne vil undervise, så står du altså først i køen til jobbet hvis du har undervisningserfaring i forhold til den studerende med "kun" gode karakterer.


Brugbart svar (2)

Svar #4
12. juli 2011 af Roman Garcia

Det er hele pakken. Man skal have et godt cv. Man skal have gode karakterer, man skal have nogle menneskelige kvaliteter osv.

Til de gode stillinger er der nok af kvalificerede ansøgere, så derfor er det ikke nok at have én af de ovennævnte kvaliteter, man skal have hele pakken.

Dog handler det også om ambitionsniveau. Man skal investere rigtig mange timer for at få et godt cv. og gode karakterer, og derfor handler det også om at finde det niveau, der passer.


Brugbart svar (2)

Svar #5
12. juli 2011 af emul0c

Min erfarring siger dog mig (til den type jobs jeg går efter), at karakterer betyder mere end tidligere job-erfarring.
Et gennemsnit på 11 uden job-erfarring vægter (i min branche) i mange tilfælde højere end et snit på 7 men med et godt CV.
CV'et kan man altid få op og spille senere hen - men karaktererne vil forfølge dig.

Dermed ikke sagt at karaktererne betyder alt - har en bekendt som pt. har 11,4 i snit fra sin kandidat, men som gang på gang får afslag på de gode internships og studiejobs. Min teori er lack of social skills. Så det menneskelige betyder super meget også. Har man en personlighed som virksomheden ikke bryder sig om (f.eks. dårlig socialt), så kan du have nok så fine karakterer.

Man kan sige det sådan lidt: Karakterer baner vej til selve jobsamtalen - din person afgør så om du får jobbet eller ej. Typisk har en virksomhed en okay ide om de har lyst til at ansætte en person eller ej allerede inden samtalen - hvorfor det 99 % er det personlige til selve samtalen der tæller.


Brugbart svar (2)

Svar #6
12. juli 2011 af marip1 (Slettet)

 Vi er vist alle enige i, at fokusere udelukkende på karakterer er i hvert fald ikke vejen frem. Som det er nævnt før, så er der hård konkurrence og mange vil have gode gennemsnit når du søger job, men CV'et kan gøre udslaget. Mange studiejobs fører faktisk til et permanent job efter kandidaten er afsluttet. Så sørg for at få et RELEVANT studiejob i løbet af din studietid, men bevar din fokus på studiet. 


Brugbart svar (2)

Svar #7
12. juli 2011 af emul0c

#6

Lige præcis.

#0
Mange ansætter studentermedhjælpere med henblik på at fastansætte dem når de er færdige - så få et godt studiejob som du evt. kan blive i efterfølgende - så er man godt på vej :-)


Svar #8
12. juli 2011 af averoma24 (Slettet)

Okay mange tak for de gode svar! Men hvad så med gennemsnittet fra gymnasiet? Hvilken betydning spiller den?? (når det fx gælder studieophold på et universitet i udlandet, eller er det også universitetets karaktere som man kigger på?) Jeg håber ikke at det er gymnasiets, da jeg er lidt utilfreds med mit gennemsnit, men vil gerne og håber at have meget bedre karaktere på uni! :-)


Brugbart svar (2)

Svar #9
12. juli 2011 af emul0c

Nogle virksomheder (dog et få-tal) vil gerne se karakterer fra gymnasiet også (f.eks. Boston Consulting Group, McKinsey, Goldman Sachs, J.P. Morgan mv.) - men langt de fleste vil ikke.
Ang. studieophold på udenlandske universiteter, så er det sådan på CBS (jeg ved ikke med KU mv.), at det er dit første års karakterer på bacheloren der afgør om du har snittet til at komme ind eller ej. F.eks. har CBS kun én plads på University of Hawaii og derfor går den plads til den med højeste snit.
Men det er i mange tilfælde muligt at være "free-mover"; hvilket betyder at man betaler selv (mener det løber op i ca. 9.000 efter tilskud) - så kan man vælge det universitet man vil -> der er det så op til det enkelte universitet om de vil have en eller ej - de har typisk individuelle adgangskrav.


Svar #10
12. juli 2011 af averoma24 (Slettet)

Jeg håber at det er første års karakterer på bacheloren som tæller de fleste steder så! :-)

Mange tak for svaret :)


Brugbart svar (2)

Svar #11
13. juli 2011 af Mads1980 (Slettet)

Angående karakter og jobmuligheder: http://universitetsavisen.dk/uddannelse/cv-afgoer-jobmulighederne


Skriv et svar til: karakterer på Uni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.