Matematik

Matematikhjælp sinus

13. juli 2011 af nusserpige (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en derude der kan hjælpe mig med følgende opgave?

I trekant ABC, som ikke er retvinklet, kendes følgende størrelser:

Arealet af trekant ABC=10

Sin(B)= 0,5

siden a=4

a) Bestem længden af c


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juli 2011 af mathon

           brug
                             T = 1/2·a·sin(B)·c

                             2T = a·sin(B)·c

                             c = 2T / (a·sin(B))

                             c = 20 / (4·0,5)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juli 2011 af 215 (Slettet)

 du ved at den er retvinklet. og du ved sin(B) = 0,5.. Altså ved du hvad Vinkel B også er da vinkel B = sin^-1(0,5)
nu kender du 2 vinkler, og så kan den tredje vinkel bestemmes. 
Derefter kan du bruge sin,cos, eller tangens til at bestemme C, da jeg ikke ved hvad siderne hedder.. Regnemetoden er bestemt ved hvor side C er placeret, altså som katete eller hypo


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juli 2011 af mathon

#2 er vrøvl, da trekanten netop ikke er retvinklet...


Svar #4
13. juli 2011 af nusserpige (Slettet)

Tak for jeres hjælp, men glemte at skrive at opgaven er uden hjælper midler.. hvordan beregner man så opgaven??


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juli 2011 af 215 (Slettet)

 Når.. ups.. Ja jeg læste forkert..
Bare indsæt de kendte tal i formlen som mathon har skrevet op..
Han har skrevet arealformlen for en trekant op, og derefter isoleret c


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juli 2011 af Walras

#4 Mathon bruger da heller ej hjælpemidler i #1. Du skal bare udregne det sidste regnestykke i hovedet

c=20/(4*0.5)

  =20/2

  =10

hvilket det må forventes, at du kan uden lommeregner! Formlen, som Mathon benytter til at starte med, skal du kunne i hovedet.


Svar #7
13. juli 2011 af nusserpige (Slettet)

når okay, ja det fandt jeg ud af bagefter,. det har du ret i. det var ikke så svært når du viser det på denne måde

men mange tak for hjælpen :) det har været meget lærerigt


Skriv et svar til: Matematikhjælp sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.