Matematik

Bestem forskriften for f

16. juli 2011 af Nikki_Nita (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg er i gang med en opgave hvor jeg prøver at finde forskriften for f.

Jeg er kommet frem til:

f(x)=20*X+0 og f(x)= 37,5*X+36,4

Jeg kan bare ikke finde ud af hvordan jeg skal skrive dem sammen.

Kommer det til at hedde f(X)=17,5*X +26,4

Kan man gøre det sådan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juli 2011 af AskTheAfghan

Hvordan lyder spørgsmålet [detaljeret] i din opgave?


Svar #2
16. juli 2011 af Nikki_Nita (Slettet)

Et mobiltelefonselskab har følgende priser for samtaler til andre mobiltelefoner:

For de første 180 minutters samtale pr. måned betales en minutpris på 20 øre. Samtaler ud over 180 minutter pr. måned koster 50 øre pr. minut.

Den samlede pris ved x minutters samtaler pr. måned kan beskrives ved en stykkevis lineær funktion f.

a) Bestem en forskrift for f.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. juli 2011 af Stevenn (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=760416


Svar #4
16. juli 2011 af Nikki_Nita (Slettet)

tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. juli 2011 af Euroman28

Noget jeg ikke bare er sikker på her er den funktion Nikki søger ikke blot

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. juli 2011 af SuneChr

# 2:    Kalder vi samtaletid for  x  min. og  prisen herfor   f (x)  kr. fås:

  x ≤ 180 :   f (x)  =  0,2·x

  x > 180 :   f (x)  = 0,2·180 + 0,5·(x - 180)  ⇔  f (x)  =  0,5·x - 54   ( # 5, idet de første 180 min er til laveste takst).


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. juli 2011 af 85anne (Slettet)

Når man ´har to koordinatsæt (x1;y1) og (x2;y2) kan finde forskriften for en lineær funktion, f(x)= ax + b

Man kan betragte (180;20) som (x1;y1) og (180;50) som (x2;y2).

Når man skal finde a og b i en lineær funktion, bruger man flg. formler:

a = y2-y1/x2-x1

b = y1-a * x1

Altså:

a = 50-20/180-180

a = 30

b = 20-30 * 180

b = -5400

Forskriften for funktionen bliver så f(x)=30x -5400.


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

# 5:

Næsten ;-)

y = 20x for x </= 180

y = 50x-5400 for x >/= 180


Svar #9
23. juli 2011 af Nikki_Nita (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bestem forskriften for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.