Matematik

(Reduktion) hvad giver det her.....

26. juli 2011 af anonym000

 Hej
Er lidt i tvivl i den her opgave.
(16x+20z)/4-(14x-12z)/2
hvilken regler bruger i og hvordan gør i ?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juli 2011 af SuneChr

Du er jo så heldig, at 4 går op i hvert af leddene i den første parentes og at 2 går op i leddene i den anden parentes. Den anden parentes er en minus-parentes, så hæv den rigtigt !  Saml så x-erne og z-erne.


Svar #2
26. juli 2011 af anonym000

bliver minusparentesen ikke automatisk fjernet når man deler med 2?

- - -

...............


Svar #3
26. juli 2011 af anonym000

 eller prøv at regn ud trin for trin, hvis du kan...

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. juli 2011 af SuneChr

(16x+20z)/4-(14x-12z)/2  =  16x/4 + 20z/4 - (14x/2 - 12z/2)  =  4x + 5z - (7x - 6z)  =  4x + 5z - 7x + 6z

=  .............................
 


Svar #5
26. juli 2011 af anonym000

 okay, så havde jeg den rigtigt ! :D

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. juli 2011 af KlogeÅse (Slettet)

#2 Nej, hvorfor skulle den dog det?


Svar #7
26. juli 2011 af anonym000

 #6 lol, det ved jeg ikke ? :D

men nogen gange i mat, så kommer jeg til at blande forskellig ting i, som ikke giver mening xD

- - -

...............


Skriv et svar til: (Reduktion) hvad giver det her.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.