Matematik

tangentligning

03. august 2011 af kidmartion (Slettet)

 Er denne opgave løst korrekt?

Bestem ligningen for en tangent til grafen for funktionen f.
Funktionen f har forskriften: f (x) = -8x2+5x-7

røringspunktet for tangenten har førstekordinat 2.

f(2) = -162+10=256

f ' (x) = .8*2x+5 = -16x+5

y= f ' (Xo) * (x-xo) + f(Xo)

F ' ( Xo) = f ' (2) = 16*2 + 5 = 37

<=> 
5* ( x-32) +256

y= 5x+ 224 

-------------

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. august 2011 af mathon

      f ' (x) = -8*2x+5 = -16x + 5

      f ' (2) = -16·2 + 5 = -27

      f (2) = -8·22 + 5·2 - 7 = -32 + 10 - 7 = -29

tangentligning:
                                 y = f '(2)·(x-2) + f(2)

                                 y = -27·(x-2) - 29

                                 y = -27x + 25


Svar #2
03. august 2011 af kidmartion (Slettet)

er følgende opgave korrekt:

f(x) = 5*x4+x3-4*x2+8*x-3

røringspunktet for  tangenten har førstekordinat 0

f ' (x) = 5*4x3+3x2-4*2x+8=23

f '(x) = 20x3+3x2-8x+8= 23

f(0) = 5*0+0-4*0+8*0-3

f(0) = -3

y= 23* (x-0) -3

y= 23 x-3


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det giver ingen mening med den sidste del i udtrykket for f'(x), hvor du skriver f'(x) = 23.

Man skal beregne f(0) og f'(0) for at bestemme ligningen for tangenten til grafen for f(x) i punktet (0 , f(0)).

f(0) er beregnet korrekt, men man har jo f'(0) = 8 .

Ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) er

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0) .

Her er x0 = 0 , så ligningen for tangenten er

y = 8x -3


Svar #4
03. august 2011 af kidmartion (Slettet)

hvordan skal udtrykket for f ' (x) så være?
forstår ikke hvordan du får f '(0) =8


Svar #5
03. august 2011 af kidmartion (Slettet)

er f' (x) udregnet forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har differentieret f(x) korrekt i #2:

f(x) = 5x4 + x3 -4x2 +8x -3 , hvoraf f'(x) = 20x3 + 3x2 -8x +8 .

Heraf fås jo så f(0) = -3, og f'(0) = 8 . Man indsætter x = 0 i forskrifterne for f(x) og f'(x).

Du har tilsyneladende beregnet f'(1) = 23 .


Svar #7
03. august 2011 af kidmartion (Slettet)

Mange tak. Har forstået det nu.
 


Skriv et svar til: tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.