Matematik

Monotoniforhold

04. august 2011 af kidmartion (Slettet)

 Vis at funktionen med forskrift:

f(x) = -x3+6x2-15x+8

er en aftagende funktion.

f '(x) -3x2+6*2x-15

man kan bruge diskriminanten da ovenstående er et andengradspolonomium.

d=b2-4*ac

d= (122) - (4)*(-3)*(-15)
d= -36

Den er aftagende da f '(x) <0 for alle x I => f er aftagende i I

er ovenstående regnet rigtig ud?
hvordan skal jeg opskrive det i intervaller .? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2011 af Duffy

Nej, find hellere f '(x) s toppunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. august 2011 af mathon

            f(x) har kun ét monotoniinterval ]-∞;∞[ da f(x) er konstant aftagende,
 fordi
           
             d<0 og a<0


Svar #3
04. august 2011 af kidmartion (Slettet)

 hvorfor skal jeg hellere finde f'(x) s toppunkt? der er et andet eksempel i bogen, hvor de finder diskriminanten?

men er det forkert det jeg har gjort?


Svar #4
04. august 2011 af kidmartion (Slettet)

 hvad med denne her opgave:
Lad cas-programmet differentiere funktionen med forskrift:f(x)= -ln(5/(x+2)) for x> -2

f ' (x) = 1/ x+2

er den større fordi x er større end minus 2 ? eller er der en anden måde man kan bevise/ skrive det på?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. august 2011 af mathon

 

          f ' (x) = 1/(x+2) > 0       da      x > -2


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. august 2011 af Duffy

#3: Hvis du finder f ' (x) s toppunkt vil du kunne se at dette punkt ligger UNDER x-aksen. (Dette kan involvere at finde diskriminanten).

Lav dernæst selv konklusionen.


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.