Matematik

Cirklen(kvadratisk programmering) Check please

08. august 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: A-niveau

 D(x,y) = – 0,025x^2+ 25x – 0,025y^2+ 20y


Gør rede for N(8000) er en cirkel.

Det resultat jeg får er følgende:

(x^2-1000x)^2 + (y^2-800y)=√32000


Centrum er (1000, 800) og r = 565??


Svar #1
08. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 DUh jeg har ganget med -40 i alle led, så skal det være -32000??

Hvor går det lige galt...


Svar #2
08. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Opgaven 4) b) er den jeg har problemer med... Håber der er en der kan hjælpe

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20hhx%20og%20htx/100603_mat_A_hhx_opgavesaet.ashx


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. august 2011 af mathon

 

    -40·(-0,025x2+ 25x – 0,025y2+ 20y) = x2 - 1000x + y2 - 800y  =

     (x - 500)2 - 5002 + (y - 400)2 - 4002 = (x - 500)2 + (y - 400)2 - 3002


Svar #4
08. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Når ja...


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. august 2011 af SuneChr

- 0,025x2 + 25 x - 0,025y2 + 20y = 800   ⇔    x2 - 1000x + y2 - 800y + 32000  =  0         Ganget med  (- 40)

(x - 500)2 + (y - 400)2  =  (√378000)2

Undskyld, fejl.  Har regnet med 800 i stedet for 8000.  Sorry.  Slet # 5


Svar #6
08. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 SECC, det virker som et helt vildt underlig radius...

D(x,y)=t

(x - 500)^2 + (y - 400)^2- 410000 = t

(x - 500)^2 + (y - 400)^2 = 8000+41000???
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. august 2011 af mathon

tastfejl

       -40t = (x - 500)2 - 5002 + (y - 400)2 - 4002 = (x - 500)2 + (y - 400)2 - 410000


Svar #8
08. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Fordi -500^2= 250000

Og -400^2= 160000

t= 8000

Når man så trækker det hele til højre Så bliver det 418000?

r=√418000?


Svar #9
08. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Opps der skal også ganges med -40 i 8000.

418000-320000= 9800

Er det så rigtigt at √9800 er radius?


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. august 2011 af SuneChr

# 5   slettes.

(x - 500)2 + (y - 400) =  3002

Centrum (500 ; 400)   og   radius  300


Brugbart svar (1)

Svar #11
08. august 2011 af mathon

#7


 

       -40·8000 = (x - 500)2 - 5002 + (y - 400)2 - 4002 = (x - 500)2 + (y - 400)2 - 410000

      (x - 500)2 + (y - 400)2 = 90000

      (x - 500)2 + (y - 400)2 = 3002              er det begrænsede område for t = 8000


Svar #12
08. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #13
08. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

I opgaven skal man vise, at

-0,025x2 + 25x -0,025y2 +20y = 8000

er en cirkel. Divideres med -0,025 fås

x2 - 1000x + y2 -800y = -320000 ,

der kvadratkompletteres til

(x - 500)2 -5002 + (y - 400)2 -4002 = -320000 , eller

(x - 500)2 + (y - 400)2 = 5002 + 4002 -320000 = (52 + 42 -32)·1002 = 9·1002 = (300)2 ,

hvilket er ligningen for en cirkel med centrum (500 ; 400) og radius 300 -- helt i overensstemmelse med resultatet i #10 og #11.


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. oktober 2013 af mulleJ1995 (Slettet)

Sidder lige med samme omgave forstår dog ikke hvordan man kommer frem til at radius er 300, har læst alle svarene her men syntes ik det er blevet beskrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Forstår du ikke udledningen i #13, hvor man når frem til ligningen

(x - 500)2 + (y - 400)2 = 5002 + 4002 -320000 = 3002  ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. oktober 2013 af mulleJ1995 (Slettet)

Nej tabte lige tråden der :)


Skriv et svar til: Cirklen(kvadratisk programmering) Check please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.