Matematik

integralregning

08. august 2011 af kidmartion (Slettet)

 Bestem den stamfunktion til 
f(x) =2x3,5-2x+5

som går gennem punktet med koordinatsæt (4,6)

F(x)c= (2/3,5+2*x3,5+1) -2/2x2 +5x+c

F(x) =2,57x4,5 -x2+5x+c

2,57*44,5 -42+5*4+c=1349,84=6
c=224,97

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt.

Bestem først en korrekt stamfunktion F(x) til den givne funktion, og fastlæg dernæst integrationskonstanten, således, at F(4) = 6. Benyt, at

∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k .

Således er

∫ 2·x3,5 dx = ∫ 2·x7/2 dx = 2·(2/9)·x9/2 + k


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.