Matematik
Integralregning, eksamespørgsmål
Det oplyses at funktion f's gennemsnitværdi y ¯ på intervallet [a;b] kan beregnes som y ¯ = 1/b-a * ∫ba f(x)dx.
Med udgangspunkt i funktionen f(x)=-x2+4x for x∈[0;4] skal du gennem beregning, vise at rektanglet med siderne y ¯ og 4 er indentisk med arealet under grafen f.
1) y ¯ = 1/b-a * ∫40 (-x2+4x)dx
= 1/4*[-1/3x3+2x2]40
=1/4*(-21,3333+32)
=1/4*10,6667
=2.6667
Arealet under grafen for f får jeg til -32. Jeg får ikke rigtigt hvordan jeg "viser" at reklanget har samme areal... Så arealet af rektanglet er 2.6667*4 = 10,6667. Jeg har misset en pointe her, altså hvordan viser man det.
Det ville være dejligt hvis nogen kunne vise det grafisk i en word dokomenten, eller/og foklarer det her... Tak
Svar #1
09. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
Arealet under grafen er, idet f(x) ≥ 0 for alle x ∈ [0;4],
A = 0∫4 f(x) dx = 32 - (64/3) = 32/3 = 4·y-
Rektanglet med siderne y- og 4 har arealet 4·y- = A .
Gennemsnittet y- af funktionen er integralet divideret med intervallængden.
Svar #2
09. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#0
Hvordan får du arealet under grafen for f til -32? Du har jo lige ovenover regnet integralet korrekt ud.
Hvis funktionen f(x) ≥ 0 i intervallet [a;b] , gælder der, at arealet under grafen for f er lig med
A = a∫b f(x) dx .
Funktionens gennemsnitsværdi er defineret som
y- = (1/(b-a)) · a∫b f(x) dx = A / (b-a) .
Det følger da heraf, at hvis f(x) ≥ 0 i [a;b] , gælder der
A = y- · (b-a) ,
som jo netop er lig med arealet af et rektangel med siderne y- og (b-a) .
Svar #4
09. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)
FOr selve grafen ∫40f(x)dx=-32. Men åbentbart ikke det de spørger om... Jeg tror jeg har den. Tak igen
Svar #5
09. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#4
Nej, det er ikke korrekt. Du har jo selv regnet det korrekt i #0 til
0∫4 f(x) dx = [-1/3x3+2x2]40 = (-21,3333+32) = 10,6667
i overensstemmelse med værdien (32/3), givet i #1.
Svar #6
09. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)
DUhhh selvfølgelig... FOrbandet lommeregner fejl... Havde skrevet 4x istedet for 2x^2... Tak Andersen11.
Svar #7
09. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#6
Husk i øvrigt på, at en god lommeregner som hovedregel ikke regner forkert. Den kan have sine numeriske begrænsninger; men den beregner altid trofast, hvad den bliver beordret til at beregne af operatøren.
Fortsat god aften.
Svar #8
10. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)
haha jeg mente også at det var mig der havde tastet forkert på min trofaste ti-nspire cx cas:)
Skriv et svar til: Integralregning, eksamespørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
