Matematik

hjælp

10. august 2011 af 10s02 (Slettet)

Løs 2x^2-12x+10=0

- hvordan løser man den her ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. august 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Det er en andengradsligning.

Benyt: d = b2-4ac

derefter

d < 0 , 0 løsninger

d = 0 , 1 løsning

d > 0 , 2 løsninger

i tilfælde af:

d = 0 er x = -b/2a

d > 0 er x = -b+(kvdrod)d/2a     v     x = -b-(kvdrod)d/2a

 Pga. manglen af symboler skal det forstås, at det skal være kvadratroden af diskriminanten d.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. august 2011 af Anxyous (Slettet)

#1:

I bjælken over tekstfeltet kan du klikke på omega symbolet, så får du et væld af symboler frem. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. august 2011 af Walras

Den nemmeste måde at løse den på er at dividere igennem med 2, så du får

x^2-6x+5=0

og da indse, at den kan skrives

(x-1)(x-5)=0

hvorfor du ved nulreglen ser, at

x-1=0 <=> x=1 

eller

x-5=0 <=> x=5

Hvordan indser man da, at den kan faktoriseres så let? Ja, hvis du har en andengradsligning

ax^2+bx+c=0

vil der gælde, at

b=-(x1+x2)

c=x1*x2

Lad os se, om det stemmer. Vi ser, at b=-(1+5)=-6 og c=1*5=5 i dit eksempel, hvorfor det altså må være rigtigt. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. august 2011 af Kvadratrod (Slettet)

#2

Den fungerer ikke - skærmen bliver grå, og man er nødt til at lukke.


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er korrekt, at der er problemer med "omega"-boksen under IE 9 . Den virker fint i tidligere versioner af IE.


Brugbart svar (2)

Svar #6
10. august 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#4 og #5

Løsningen på "omega" problemet er, at trykke på "kompatibilitetsvisning" knappen helt øverst på siden, så kommer symbolerne frem. I kan kende knappen på et ark, der er revet midt over.

Test: β, Δ, ∑, ∃...

Se evt. billedet: www.google.dk/imgres


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Tak for oplysningen. I min version af IE er det et menu-flag, der sættes i "Tools"-menuen. ("Værktøj"  i en dansk udgave?)

α√

Men, ja, det virker nu.


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. august 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#7

Så lidt da. Ja, det ser ud til, at det er lidt forskelligt, hvor man finder selve indstillingerne.

Men glad for at høre, at det virker :-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. august 2011 af Kvadratrod (Slettet)

#9

Mange tak for hjælpen!

Kunne ikke finde "kompatibilitetsvisningsknappen" øverst på siden, men heldigvis fandt jeg den under funktioner.

Z C+Y+I


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.