Matematik

primtalsfaktorerne

16. august 2011 af anonyme1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

a) Find primtalsfaktorerne i tallene 48, 361, 56700

b) Find primtalsfaktorerne i tallet 10117.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2011 af mathon

a)

     48 = 16·3 = 42·3 = 24·3

     361 = 192

     56700 = 567·102 = 7·81·(2·5)2 = 7·34·22·52 = 22·34·52·7


Svar #2
16. august 2011 af anonyme1 (Slettet)

 Tak :)
Kan du også hjælpe med det sidste? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2011 af SuneChr

56700  =  22·34·52·7

10117  =  67·151


Svar #4
16. august 2011 af anonyme1 (Slettet)

 Tusinde tak :)
Kan jeg spørge dig, om hvordan du regnede dig til svarende ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. august 2011 af SuneChr

Måske lidt snyd: Har en talknuser på computeren.


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man undersøger for hvert primtal p op til (√10117), om det går op i 10117 .


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. august 2011 af peter lind

#4 Kan gøres lidt nemmere. Når du har fundet en faktor og delt den op i det oprindelige tal, behøver man kun gå til kvadratroden af resultatet ved divisionen

Når man har fundet at  67 går op i 10117, er det nok at finde primfaktorer i 151,g derme for primtal op til kvrod(151). Dette er allerede gjort, hvis man starter med små primtal

tilsvarende for 56700. når man har fundet at 100 går op, behøver man kun at teste for primfaktorer i 567 og derme for primtal op til kvrod(567).

Det gør ikke noget at man tester for andet en primtal. Hvis man er usikker på om et tal er primtal tester man bare. Det er hurtigere end at undersøge om det er et primtal man tester med.


Skriv et svar til: primtalsfaktorerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.