Matematik

trekant beregning

17. august 2011 af Søndergaard93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Jeg sidder med en matematik opgave, som jeg har lidt problemer med at få løst. Den lyder sådan her:

I trekant ABC er a=12cm, b=14cm og C=34 grader. Hvad er arealet af trekant ABC samt længden af c?

Nogle som kan hjælpe mig med denne opgave, den har virkelig drillet mig meget.

Hilsen Jesper :)

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2011 af mathon

 

                                         T = ½·a·b·sin(C)

                                         c = (a2 + b2 - 2ab·cos(C))½


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Benyt formlen

Atrekant1/2·a·b·sin(C)

Til bestemmelse af c benytter du cosinusrelationerne:

c2 = a2 + b2 - 2ab·cos(C) ⇔ c = √(a2 + b2 - 2ab·cos(C))


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Ved anvendelse af formlerne givet i #2 og efterfølgende beregning fås:

Atrekant = 46,97 cm2 ≈ 47 cm2

c = 7,84 cm ≈ 8 cm


Svar #4
17. august 2011 af Søndergaard93 (Slettet)

Mange tak for hjælpen, Det giver mening nu :)


Skriv et svar til: trekant beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.