Matematik

Regneregler

20. august 2011 af Elektro (Slettet)

Hej alle

Sidder med nogle stykker jeg er lidt i tvivl om. De skal reduceres og lyder således:

a)  13(4y+6)(27-7)

b)  (15x+y)2 -(15x+2y)2

c)  1/a + 1/b + 1/c

Er der nogle som kan forklare hvordan jeg skal gøre for at få et korrekt resultat. ved opgave a er jeg f.eks. i tvivl om, om jeg skal gange de 2 parenteser før eller efter jeg har ganget med 13 i den første parentes.

Håber i kan hjælpe :) på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2011 af WHiP (Slettet)

Rækkefølgen er som følgende:

1. Paranteser

2. Rødder

3. Gange og division

4. Addition og substraktion


Svar #2
20. august 2011 af Elektro (Slettet)

Det ved jeg godt. rettelse opgave a hedder: 13(4y+6)(2y-7). Vil det sige at a er lig med = 104y2 -208y-546 ?

hvis det er rigtigt, har jeg vidst styr på det :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2011 af mette48 (Slettet)

Ja, det er rigtigt

tip b

kvadrer først (husk - parentes om det sidste resultat)

hæv parentes og træk sammen

tip c

fællesnævner  a*b*c


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Kvadrat først, og kvadrattet på en to-leddet størrelse regnes som (a+b)2=a2+b2+2ab. Hvis der står (a-b)2=a2+b2-2ab. Evt. kan du dele dem op som (a+b)(a+b). Og det andet som (a-b)(a-b).

Hvis du kan reglen i forvejen, så ignore mig, skrev den fordi der er mange der ikke kan den :)


Svar #5
21. august 2011 af Elektro (Slettet)

Tak for hjælpen. Jeg får opgave b til = -3y2 - 90xy.  kan det passe at opgave c er  3/abc ?


Svar #6
21. august 2011 af Elektro (Slettet)

eller hvordan gør jeg med tællerne?


Skriv et svar til: Regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.